سفر استانی، اثرگذار و جریان‌ساز

سفرهای استانی رئیس‌جمهوری و وزرای دولت‌ها از گذشته مرسوم بوده و دولت چهاردهم نیز بر همین اساس برنامه‌ریزی برای سفر به استان‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.

حسین ایزدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران نوشت: سفرهای استانی رئیس‌جمهوری و وزرای دولت‌ها از گذشته مرسوم بوده و دولت چهاردهم نیز بر همین اساس برنامه‌ریزی برای سفر به استان‌ها را در دستور کار خود قرار داده است. وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حجم بالا و متنوع ماموریت‌های خود یکی از دستگاه‌هایی است که نیازمند حضور وزیر و مدیران و معاونان در استان‌هاست تا بتوان بخشی از اموری که سال‌های سال بر جای مانده را به نتیجه مطلوب برسانند.

صالحی امیری وزیر میراث‌فرهنگی با وجود آغاز به کارش در چندماه گذشته تعداد بالای سفر استانی را در کارنامه خود ثبت کرده است، سفرهایی که به اقصی نقاط ایران انجام شده است.

در این بین منتقدانی هم نظر به ایرانگردی وزرای میراث در دوره کاری خود دارند که البته حتی اگر این حداقل را هم حساب کنیم معرفی جاذبه‌های کمتر شناخته شده ایران زمین چه با سفر وزیر و به بهانه یک ماموریت اداری نیز نیکو و پسندیده است.

اما واقعیت سفرهای استانی فراتر از یک بلاگری است. سفرها با مجموع پیشنهادات استان و نماینده و مسئولان استانی تنظیم می‌شود و قطعا با رویکرد حل معضلات و مشکلات حوزه‌های مختلف طراحی می‌شود.

وزیر میراث‌فرهنگی علاقه‌مند به بازدید و شنیدن از تمام پروژه‌هاست و خیلی اهل گلچین کردن نیست، تأکید به حل مشکل حتی با چند مرحله سفر به یک منطقه دارد و با ترکیبی کارشناسی و مدیریتی سفر می‌کند.

عمده مشکلات استان‌ها در هماهنگی بین دستگاه‌های متولی در حوزه سرمایه‌گذاری است مواردی که وزیر هم در سخنانش اشاره می‌کند و تأکید به اصلاح قوانین فرسوده و ناکارآمد دارد، قوانینی که باید در خدمت مردم باشد و مسیر توسعه را برای سرمایه‌گذاری فراهم کند.

در این بین بی‌شمار گره میراثی در استان‌ها وجود دارد که سال‌های سال از نبود مدیریت یکپارچه و هماهنگ رنج می‌برد، مواردی که عموما در سفرها احصا می‌شود و به عنوان یک پروژه مهم در دستور کار ایشان و تیم مدیریتی قرار می‌گیرد.

نشست‌های تخصصی چند ساعته با سرمایه‌گذاران و شنیدن تمام دغدغه‌ها با صبوری خاص و نگاه حل موضوع به صورت تک پروژه و تخصصی از ویژگی‌های مهم مدیریتی وزیر جدید میراث‌فرهنگی است که می‌توان به نتایج مثبتی دست یافت.

تعامل مثال‌زدنی با نمایندگان استان‌ها که به عنوان قدرت قانونگذاری در حوزه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی است.شنیدن درخواست‌هایشان و توضیح و توجیج منطقی دلایل که می‌تواند یک جریان اثرگذار و هماهنگ را برای توسعه استان‌ها در این بخش شاهد بود.

به طور کلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی وزارتخانه جوان و نوپایی است و قطعا با انجام سفرهای این چنین و حضور در بین مسئولان استانی و شهرستانی می‌تواند نقش و اهمیت این وزارتخانه برای مدیران استان بیش از پیش نمایان کند و اهمیت این حوزه را در برنامه‌های بلند مدت شهرستان و استان بیشتر می‌کند.

همانطور که در نگاه و برنامه وزیر میراث‌فرهنگی مشهود است می‌بایست این سفرها استمرار یابد و جریان اثرگذار آن تا دریافت نتیجه نهایی و مطلوب ادامه‌دار باشد.

ضعف‌های ساختاری و اداری ادارات میراث‌فرهنگی در استان‌ها و شهرستان‌ها یکی از نکات مورد توجه در این سفرهاست که قطعا با حضور شخص وزیر و ارتباط با استانداران و نمایندگان بر اصلاح این ساختار که خود بهانه‌ای برای نایدیده گرفته شدن بخش مدیریتی در شهرستان‌ها کم برخوردار است، از بین خواهد رفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1403091800946
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha