حجتالاسلاموالمسلمین علی عسکری در حاشیه جلسه کمیته اسکان ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی گفت: زائران از سراسر کشور و دنیا به عشق حضرت رضا (ع) به مشهد مشرف میشوند و امسال ایام نوروز در ماه مبارک رمضان قرار گرفته است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی ادامه داد: توفیق خدمتگزاری به زائران مهمترین انگیزه فعالیت و خدمت در این عرصه است و هدف ما از برگزاری جلسات کمیته اسکان این است که زائر با طیب خاطر و زیارتی آسان از مشهد باز گردد.
او با قدردانی از اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و دیگر اعضای کمیته اسکان ستاد خدمات سفر استان اظهار کرد: فعالسازی ظرفیتهای نظارتی را بیاد اصل قرار دهیم و تجربههایی که در حوزه اسکان داریم را نیز به کار بگیریم.
عسکری با بیان این که سامانههای طراحی شده برای اسکان زائران نیز به ما کمک خواهد کرد، گفت: خدمترسانی به زائران در مراکز بینراهی استان و همچنین ساماندهی نمازخانهها و سرویسهای بهداشتی پمپ بنزینهای استان پیگیری خواهد شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی بر ضرورت توجه ویژه به برنامههای دهه ولادت حضرت رضا (ع) تاکید و تصریح کرد: باید ولادت حضرت رضا (ع) را شادتر و به همراه جشن و سرور برگزار کنیم. همچنین باید جشنهای این دهه همراه با شور و نشاط باشد.
همچنین سید جواد موسوی دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی در این جلسه گفت: اعضای کمیته اسکان مسائل، کمبودها و نیازهای زائران را احصا کنند و اطلاعات مربوط به خود را در سامانه بارگذاری کنند تا برنامهریزی لازم در این خصوص انجام شود.
او تاکید کرد: مراکز اقامتی در نظر گرفته شده برای اسکان زائران اعلام شود تا وضعیت ایمنی و بهداشت آنها قبل از این که در مدار خدمت رسانی قرار گیرند ارزیابی شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی یادآور شد: اطلاعرسانی از ظرفیتهای اسکان از مبداء و در مسیرهای حرکت زائران به سمت مشهد و در مبادی ورودی شهر به تسهیل شرایط اقامت زائران کمک میکند.
موسوی به اجرای پویشهایی از جمله هم محلهای امام رضا (ع) برای میزبانی از زائران اشاره کرد و گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد علاوه بر برنامههای فرهنگی در ساماندهی و اقامت زائران در حسینیهها و برخی مساجد و منازل را برعهده داشته و ظرفیتهای خوبی با اجرای پویش هم محلهای امام رضا (ع) فعال کردهاند.
همچنین یوسف بیدخوری معاون گردشگری استان و مسئول کمیته اسکان ستاد اجرایی خدمات سفر استان خراسان رضوی گفت: استان خراسان رضوی در بخش اقامت رسمی ۲۲۲ هزار و ۳۱۲ تخت و مجموعا در بخش موقت و اضطراری برای ۶۷۷ هزار و ۷۶۷ نفر ظرفیت اقامت پیشبینی شده است.
او با عنایت به ضرورت آمادگی تمام دستگاههای خدماترسان در حوزه تامین اقامت زائران و گردشگران تاکید کرد و افزود: نیازهای تجهیزاتی، ایمنی و بیمه این واحدها باید از سوی دستگاههای اجرایی از جمله آمورش و پرورش، اوقاف و امور خیریه، امور مساجد، سپاه، ورزش و جوانان، دانشگاهها، حوزههای علمیه و ... پیگیری و تامین شود تا بتوانیم با آمادگی کامل از زائران و گردشگران نوروزی میزبانی کنیم.
بیدخوری تاکید کرد: با توجه به حضور میلیونی زائران به مشهد الرضا در پیکهای سفر از جمله ایام نوروز و دهه پایانی ماه صفر ضرورت دارد به موضوع تامین نیازهای آنان به صورت ملی پرداخته شود و وزارت خانه ها و نهادهای مختلف ظرفیت های ملی خود را برای تسهیل سفر زائران به مشهد به کار گیرند.
همچنین سید محمود مادرشاهیان رئیس کانون تشکلهای گردشگری استان خراسان رضوی در این جلسه گفت: ظرفیت اقامت استان حدود ۲۲۲ هزار تخت در واحدهای اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر، خانه مسافر و اقامتگاه بومگردی است.
او با بیان اینکه حدود ۲۵ هزار نفر در واحدهای اقامتی استان اشتغال دارند، افزود: جوامع حرفهای گردشگری تلاش دارند که ماندگاری را افزایش دهند و قیمتها را جایی که امکان دارد، پایین نگه دارند.
مادرشاهیان تصریح کرد: خدمت به زائران ملکوتی حضرت رضا (ع) توفیقی است که نصیب مالکان و بهرهبرداران مراکز اقامتی شده است و این افراد به عشق خدمت در این عرصه حضور دارند و تلاش می کنند.
همچنین علی دلدار نماینده آموزش و پرورش خراسان رضوی در کمیته اسکان در این جلسه گفت: در نوروز ۱۴۰۳ تعداد ۹۵۰ مدرسه برای اسکان زائران مورد استفاده قرار گرفت و در دهه آخر صفر نیز تعداد ۷۱۵ مدرسه مورد استفاده قرار گرفت.
او ظرفیت اسکان مدارس آموزش و پرورش را حدود ۱۷۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: برخی از مدارس امکانات اولیه برای اسکان را دارد و برخی از مدارس نیز ظرفیت استفاده برای اسکان اضطراری را دارد.
همچنین حجت الاسلام امیرحسین احمدنیا معاون فرهنگی اجتماعی رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان رضوی درباره طرح هم محلهای امام رضا (ع) در این جلسه گفت: این طرح از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ۲۱۷ مسجد و ۵۱۸ منزل به کار گرفته شده و ۲۶۰ هزار نفر اسکان داده شدند.
او افزود: در نوروز ۱۴۰۳ تعداد ۳۴۵ مسجد حسینیه، مدرسه علمیه و منازل به کار گرفته شد و ۴۵۵ هزار و ۳۶۰ نفر اسکان داده شدند.
در ادامه این جلسه دیگر اعضای جلسه نظر و پیشنهاد خود درباره اسکان زائران در نوروز ۱۴۰۴ را ارائه کردند.
انتهای پیام/
نظر شما