آموزش 470 هنرمند کهگیلویه و بویراحمدی در رشته‌های مختلف صنایع دستی

صنایع‌دستی کسب و پیشه مردمان استان کهگیلویه و بویراحمد است که با زندگی مردم عجین شده و بخشی از فرهنگ مردم این استان را تشکیل می‌دهد.

جاجیم‌بافی، سفره‌بافی، نمدمالی، نی‌چیت‌بافی، مشته‌بافی، رندبافی، گچمه‌بافی، ریسندگی، سوزن‌دوزی، سبدبافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه‌چادر‌بافی از مهم‌ترین دست‌بافته‌های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است. 

در یک سال گذشته اقدامات خوبی از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای رونق صنایع‌دستی همراه با ایجاد اشتغال‌ برای مردم صورت گرفته است. راه‌اندازی ۴۵ کارگاه تولیدی صنایع‌دستی، تهیه زمین برای ایجاد سه بازارچه صنایع‌دستی، تمدید بیمه ۲۱۰ هنرمند صنایع‌دستی و معرفی ۳۸۰ هنرمند برای استفاده از تسهیلات اشتغال خانگی از مهم‌ترین اقدامات صورت‌گرفته در یک سال گذشته است. 

برگزاری دوره‌های آموزشی (آموزش عمومی و آموزش شاغلان صنایع دستی) 

با توجه به توسعه و ترویج رشته‌های صنایع‌دستی و آموزش علاقه‌مندان رشته‌های هنری جهت کارآفرینی و اشتغال در راستای جهش تولید، این اداره کل در کهگیلویه و بویراحمد و دیگر شهرستان‌های استان در سال گذشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزش صنایع‌دستی کرده است، این دوره‌های آموزشی (آموزش‌های عمومی و آموزش شاغلین صنایع‌دستی) مجموعا با شرکت ۴۷۰ نفر از هنرجویان استان و دیگر شهرستان‌ها در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی از جمله گلیم بافی، جاجیم بافی، چرم دوزی و… برگزار شد، سالانه تعداد زیادی از علاقه‌مندان به رشته‌های مختلف صنایع‌دستی در کلاس‌های آموزش مربوط به صنایع‌دستی شرکت می‌کنند که در پایان دوره به آن‌ها گواهینامه آموزشی اعطا می‌شود. 

دریافت مهر اصالت ملی (نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی) 

مهر اصالت گواهی‌ای است که سالانه به محصولات تولیدی صنایع دستی استان متناسب با معیارهای تعیین شده در سطح ملی تعلق می‌گیرد و در مرحله نهایی منتخبی از آثار مذکور جهت شرکت در برنامه نشان بین‌المللی مرغوبیت صنایع دستی یونسکو و سایر رویدادهای بین‌المللی برگزیده خواهند شد. این اداره‌کل در سال ۱۴۰۰ موفق به کسب تعداد۸ فقره مهر اصالت ملی در رشته‌های (انواع گلیم، البسه محلی، کوسن و جای قرآنی) شد. 

معرفی برای دریافت تسهیلات (مشاغل خانگی تبصره ۱۸) 

در سال ۱۴۰۰ برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی ۴۰ کارگاه فعال حوزه صنایع‌دستی درقالب طرح پشتیبان و در راستای حمایت از تولید کننده‌های صنایع‌دستی به اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی معرفی شده‌اند. 

در همین راستا در سال گذشته تعداد ۳۸۰ نفر از فعالان حوزه صنایع‌دستی و جویای کار که متقاضیان دریافت تسهیلات برای ایجاد خود اشتغالی بودند تشکیل پرونده داده شد و از طرف اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی به بانک‌های عامل معرفی شدند. 

برپایی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و شرکت در نمایشگاه سایر استان‌ها

یکی از منابع درآمد هنرمندان صنایع‌دستی شرکت در نمایشگاه‌های صنایع‌دستی است که باعث رونق اقتصادی و برای هنرمندان صنایع‌دستی و شناخت فرهنگ و هنر مناطق مختلف استان است. در سال۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دو نمایشگاه شب یلدا (در سال ۱۴۰۰سه نمایشگاه صنایع دستی در شهرهای یاسوج، سی سخت و گچساران در سطح استان برگزار شد، همچنین هنرمندان استان در این مدت در نمایشگاه صنایع دستی تهران (۱۵غرفه)، لرستان (۲غرفه)، یزد (۳غرفه) و شرکت کردند. 

احیای رشته‌های منسوخ‌شده

احیای صنایع‌دستی فراموش‌شده در رشته‌های جاجیم بافی و گلیم مشته و نی چیت بافی از دیگر اقدامات صورت گرفته از سوی این اداره کل در سال ۱۴۰۰ بوده است. 

این اقدام با آموزش علاقمندان در استان و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت انجام شده است. 

این سه رشته از جمله رشته‌های صنایع دستی بومی استان به شمار می‌روند و احیای آن سبب زنده شدن بخشی از فرهنگ فراموش شده و انتقال آن به نسل‌های آینده است. 

این محصولات به‌دلیل سبک بودن برای زیرانداز، روانداز و رختخواب‌پیچ و خانه‌های عشایری به‌ویژه در مناطق روستایی کاربرد زیادی دارد.

 

 

هفته صنایع‌دستی

انتهای پیام/

کد خبر 14010322400925

برچسب‌ها