۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
کد خبر 14000603393910

استان فارس

کلوچه مسقطی یکی از شیرینی های شناخته شده و از سوغات اصلی شهر شیراز است. کلوچه و مسقطی حتماً با هم خورده می شود. چون طبع مسقطی گرم است روی کلوچه خرفه(نوعی گیاه دارویی) می پاشند، زیرا طبع خرفه سرد است و این دو با همدیگر متعادل می شوند. این نوع شیرینی هم در مراسم سوگواری برای خیرات مورد استفاده است و هم به عنوان سوغات استفاده می گردد.

 مسقطی در واقع نوعی حلوا است که بهترین نوع آن نرم و لطیف و ژله مانند است و طعم زعفران و گلاب و هل دارد. در انواع مرغوب آن پودر پسته استفاده میشود. گاهی در مسقطی از برگ های گل نرگس و گل سرخ نیز استفاده می گردد.

کلوچه نیز با آرد برنج ، آرد و روغن درست می کنند. در شهر شیراز مسقطی را با کلوچه می خورند تا لذت خوردن آن دو برابر گردد. لازم به ذکر است که مهارت پخت این شرینی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

برچسب‌ها