مديرعامل شرکت دهکده گردشگري حيران و مدير اجرايي پروژه احداث تله‌کابين و تاسيسات گردشگري در منطقه فندقلو استان اردبيل با بيان اين مطلب به خبرنگار ميراث آريا (CHTN) گفت: سال گذشته در مراسمي با حضور معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي،‌ صنايع‌دستي و گردشگري تله‌کابين منطقه فندقلو در اردبيل کلنگ‌زده شد، اما متاسفانه بعد از آن زماني که براي اجراي عمليات اقدام کرديم، با حمله و هجوم محلي‌هاي اين منطقه مواجه شديم که مانع از اجراي اين طرح بودند، به طوري که متاسفانه تاکنون مشکلات اجازه نداده است عمليات اجرايي احداث اين تله‌کابين را آغاز کنيم.

\"احمد رستمي\" با اشاره به اينکه زمين اين منطقه 17 سال پيش به نام منابع طبيعي گيلان سندخورده است، تصريح کرد:‌ متاسفانه بعضي از مسئولان و کارشناسان منابع طبيعي گيلان به برخي از مردمان محلي اين منطقه راهنمايي‌ها و مشاوره‌هايي داده و مشکلات و موانع بسياري براي راه‌اندازي و اجراي اين طرح به وجود آورده‌اند.

وي با اشاره به بهانه‌هاي مختلف محلي‌هاي اين منطقه گفت: بسياري از اين بوميان معتقدند که مالکيت اين بخش به آنها تعلق دارد.
متاسفانه مسئولان ارشد منابع طبيعي نيز اين مساله را چندان جدي نپنداشته و خود را درگير اين مسائل نمي‌کنند.

رستمي با اشاره به باج‌خواهي برخي از مسئولان رده مياني و مردمان بومي منطقه فندقلو تاکيد کرد: متاسفانه اين افراد تاکنون به بهانه‌هاي مختلف درخواست خساراتي به مبلغ 300 ميليون تومان کرده و شرط شروع کار را پرداخت اين مبلغ قرارداده‌اند. دو سال است که من زمين را از منابع طبيعي تحويل گرفته‌ام. دو سال هم زمين را اجاره داده‌ام تا بتوانم برخي از شرايط را براي شروع کار فراهم کنم اما زماني که کانکس‌ها را براي شروع کار به اين منطقه انتقال دادم، محلي‌ها به منطقه هجوم آورده و نگذاشتند که اين کار انجام شود.

وي گفت: پرونده اين پروژه هنوز در دادگاه است و تا زماني که دادگاه حکم ندهد عملا ما درگير اين ماجرا خواهيم بود.

وي با اشاره به همکاري بسيار خوب سازمان ميرا‌ث فرهنگي،‌صنايع‌دستي و گردشگري استان گيلان و اردبيل و پيگيري‌هاي معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي،‌صنايع‌دستي و گردشگري از اين پروژه گفت: متاسفانه اين مشکل در حد وظايف و اختيارات اين افراد نبوده و به منابع طبيعي گيلان باز مي‌گردد، اما مسئولان منابع طبيعي گيلان حتي زمين خود را در اين منطقه تاکنون حصارکشي نکرده‌اند تا مشخص شود که اين بخش متعلق به دولت است و بوميان حق تملک آن را ندارند.

رستمي با اشاره به قراردادي که براي احداث اين تله‌کابين با شرکت اتريشي منعقد کرده است، گفت: قراردادي حدود 400 هزار يورو با يک شرکت اتريشي منعقد کرديم تا لوازم و کابين‌هاي مخصوص اين طرح را بسازد. بيعانه پرداخت شده و کار را شروع کرده‌اند. بارها مکان طرح خود را تغيير داده‌‌ايم، اما باز هم سنگ‌اندازي‌ها اين طرح کاملا متوقف کرد.

وي با اشاره به خسارات ناشي از عقب افتادن اين طرح براي سرمايه‌گذار گفت:‌ تا به حال حدود 150 هزار يورو خسارت به شرکت اتريشي پرداخت کرده‌‌ايم که اين کار تنها به دليل تحويل ندادن زمين به ما بوده است.

رستمي گفت: يک سال است که براي اداره آب استان اردبيل، نامه نوشته‌ايم تا براي تامين آب مصرفي خود در اين منطقه چاهي حفر کنيم، اما متاسفانه تاکنون پاسخي نشنيده‌ايم. از سويي نيز براي راه‌اندازي جاده و راه‌هاي مناسب به اداره راه مراجعه کرديم، با زحمت و تقريبا با زور 70 درصد راه را گرفته‌ايم، ولي 30 درصد آن هنوز غيرقابل استفاده است. مسئولان اين اداره معتقدند که براي زدن تله‌کابين نيازي به جاده نيست، غافل از اينکه بردن لوازم، ماشين‌آلات و ... از طريق راه امکان‌پذير است و در صورت نبود راه مناسب خسارات زيادي به سرمايه‌گذار و پروژه و حتي اين سايت گردشگري وارد مي‌شود.

مديرعامل شرکت دهکده گردشگري حيران تاکيد کرد:‌ اعتبار طرح ما در ابتدا 40 ميليارد تومان بود که متاسفانه به دليل آزار و اذيت‌هاي مسئولان به يک سوم رسيده و حدود 15 ميليارد تومان شده ‌است. متاسفانه حتي با بانک هم مشکل داريم، چرا که مي‌گويند اينجا بيابان است و اين طرح توجيه اقتصادي مناسبي ندارد و ... با اين حال تاکنون پروژه را به صورت کامل متوقف نکرده و با سرمايه‌ خويش حتي بدون حمايت مسئولان دولتي کار را تا حدودي آغاز کرده‌ايم.

رستمي با اشاره به حمايت‌هاي دولت از اين طرح گفت: در صورت وجود حمايت‌هاي مسئولان دولتي از اين طرح، اجراي آن به زودي آغاز خواهد شد./S
/H/103

انتهای پیام/

کد خبر 1386040461