به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، اگر چه از 25 سال گذشته تاکنون مسئولان ترکيه اقدام به تاسيس موزه موسيقي کرده‌اند، اين کار هنوز در حد مقدماتي باقي مانده و مجموعه‌هاي بسياري که انتخاب و ارزيابي شده بودند تا در اين موزه به نمايش در بيايند با سرنوشتي نا معلوم در انتظار خانه‌اي نو هستند و يکي از بزرگترين مجموعه‌هاي آلات موسيقي جهان که قرار بود در استانبول به نمايش درآيد، همچنان دور از نظر مشتاقان است.

اين مجموعه بزرگ متعلق به اتم روحي اونگور 85 ساله است که از مجموعه‌داران و محققان ادوات موسيقي است که از حدود 6 دهه قبل جمع‌اوري شده داراي بيش از 750 نمونه از قديمي‌ترين ادوات موسيقي ترکيه است که در ميان آنها آلات موسيقي خارجي از اقصي نقاط دنيا نيز ديده مي‌شود.

اونگور که خود را مطمئن‌ترين فرد براي تاسيس موزه موسيقي ترکيه مي‌‌داند از نخستين افرادي است که از زمان ارائه طرح ساخت موزه موسيقي براي اجراي اين پروژه تلاش کرده و طرح آن را در دستور کار دولت قرار داده است.

وي با اشاره به اينکه نخستين بار طرح ساخت اين موزه در سال 1983 تا 1987 ارائه شد، گفت: حدود 50 قطعه از ادوات موسيقي که از موزه شهرداري استانبول جمع‌اوري شده بودند در آن زمان در منطقه کازيمپازا در ساختماني که در نزديکي منطقه ساحلي بود به نمايش گذاشته شد که مکاني بسيار نامناسب بود و ادوات موسيقي به دليل رطوبت زياد خراب شد.

وي افزود: در سال‌هاي 1990 تا 1991 در زمان کمال زيبک، وزير سابق فرهنگ ترکيه براي دومين بار حدود 100 قطعه از ادوات موسيقي که ارزش چنداني نداشته توسط يک آمار تور سازنده آلات موسيقي به نمايش گذاشته شد که به دليل نداشتن ارزش واقعي به نتيجه نرسيد و هنوز هم سرنوشت ساخت اين موزه نا معلوم است.

S/H/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386042645