به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"فريبرز دولت‌آبادي\"، معاون ميراث فرهنگي در مراسم تقدير از فعاليت‌هاي عبدين صالح با تقدير از فعاليت‌هاي دفتر منطقه‌اي يونسکو در تهران گفت:فرهنگ اقوام مختلف در طول زمان وقتي به تمدن تبديل مي‌شود در راستاي نيازهاي عالي و معنوي انسان‌ها با زيست‌بوم آنها درمي‌آميزد.

وي افزود: امروز اين نيازهاي عالي و معنوي به غناي فرهنگي تبديل شده و تجربه‌هاي بسياري را براي ما به ارمغان آورده است، بنابراين بايد از آنها به عنوان ميراث فرهنگي حفاظت کرد و حتي آنها را به ثبت ملي و جهاني رساند.

دولت‌آبادي با اشاره به مديريت صحيح ميراث فرهنگي و تعامل گسترده ميان فرهنگ‌ها خاطرنشان کرد: بسياري از مواريث فرهنگي که فکر مي‌کنيم براي آينده بشريت حائز اهميت است به دليل نبود مديريت اين عرصه در تعامل بين‌المللي از دست خواهد رفت. در اين ميان يکي از مهمترين نقش‌هايي که سازمان‌هاي بين‌المللي مي‌توانند داشته باشند ايجاد تعادل و توازن در مديريت عرصه بين‌الملل در راستاي ارتباطات قوي‌تر و حفظ ارزش‌هاي فرهنگي است.

معاون ميراث فرهنگي ادامه داد: البته در اين ميان نقش کشورهايي مانند ايران که از غنا و سوابق فرهنگي بسيار زيادي برخوردار است را نبايد ناديده گرفت.

وي در پايان خاطرنشان کرد: اميدوارم همکاري گسترده ايران با يونسکو همانند گذشته ادامه يابد تا ايران بتواند نقش مهمي را در جهت حفظ مواريث فرهنگي ايفا کند.

سيد طه هاشمي معاون رييس و رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز در اين مراسم با تقدير از زحمات چندين‌ساله عبدين صالح گفت:براي ثبت ملي و جهاني ميراث معنوي بايد توجه ويژه‌اي به اين آثار شود. به همين دليل و در راستاي تفاهمات پژوهشگاه و دفتر منطقه‌اي يونسکو قرار است مرکز مطالعات ميراث معنوي در منطقه ايجاد شود.

وي افزود:: ايران حدود يک ميليون و 200 هزار اثر تاريخي دارد و اين درحالي است که آثار غيرملموس يا ميراث معنوي ايران بيشتر از تعداد آثار تاريخي ملموس است.پس بايد توجه ويژه‌اي به اين آثار منحصر به فرد کرد.

در ادامه اين جلسه عبدين صالح مدير قبلي دفتر منطقه‌اي يونسکو ضمن تشکر از برپايي مراسم تقديراز وي گفت: در طول سال‌هايي که به‌عنوان مدير دفتر منطقه‌اي يونسکو در تهران فعاليت مي‌کردم همکاري بسيار نزديکي با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري داشتم و احساس مي‌کردم ايران خانه دوم من است.

وي با اشاره به تمدن و ميراث غني، مشاهير و شاعران ايراني خاطرنشان کرد: وقتي هنوز به ايران نيامده بودم تاريخ ايران و آثار باستاني آن را در کتاب‌ها خوانده بودم. اين تاريخ تا قبل از آمدنم به ايران بسيار ناملموس بود، اما با مشاهده آثار تاريخي ايران از نزديک بسيار تحت تاثير اين فرهنگ و تاريخ قرار گرفتم.

صالح با بيان اين موضوع که سفر به ايران سفر به عمق فرهنگ و تاريخ اين کشور است، گفت: از زمان آمدنم به دفتر منطقه‌اي يونسکو ايران توانست چهار اثر منحصر به فرد تاريخي خود را با تلاش مسئولان سازمان ميراث فرهنگي به ثبت جهاني برساند و تعداد آثارش در ميراث جهاني به هشت عدد رسيد، اين درحالي است که شخصا معتقدم بسياري از سايت‌ها و محوطه‌هاي تاريخي ديگري در ايران موجود است که قابليت ثبت در فهرست ميراث جهاني را دارد و اميدوارم تعداد آثار ثبتي ايران روزبه‌روز بيشتر شود.

مدير دفتر منطقه‌اي يونسکو با اشاره به زلزله بم و ثبت اين اثر در فهرست جهاني گفت: خوشبختانه در زمينه ارگ تاريخي بم کارهاي بسيار موثري هم در ايران و هم در يونسکو انجام شده است و حتي بعد از ثبت جهاني بم منظر فرهنگي اين اثر تاريخي نيز به ثبت جهاني رسيد.

به گفته صالح سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بايد توجه بيشتري به ميراث طبيعي و معنوي داشته باشد، چراکه ايران از لحاظ ميراث معنوي و ناملموس، معدني از جواهرات است.

وي در پايان گفت: امروز که ايران را ترک مي‌کنم مي‌توانم به جرات بگويم که به‌عنوان يک سوداني بخشي از اين فرهنگ غني شده‌ام.

به گزارش ميراث آريا \"هان\"، مدير جديد دفتر منطقه‌اي يونسکو در تهران نيز در اين مراسم گفت: ايران کشور تمدن، ميراث فرهنگي و گردشگري است.

وي افزود: بسيار خرسندم که براي به‌دست‌ آوردن تجربه و مطالعه علم و فرهنگ ايراني به اين کشور وارد شده و اميدوارم دستاوردهاي بهتري را از ادامه همکاري‌ها داشته‌ باشيم.

هان خاطرنشان کرد: يونسکو در تلاش است که فرهنگ و تمدن غني کشورها را گسترش دهد که البته اين موضوع به کشور عضو نيز بستگي دارد.
ايران بايد به‌عنوان کشوري که صاحب فرهنگ و تمدن بسيار غني است تلاش بسياري کند تا مردم جهان با تمدن، تاريخ و ميراث اين کشور بيشتر آشنا شوند.

بنابراين گزارش، در پايان اين مراسم تابلوي فرشي به عبدين صالح به‌عنوان تقدير از فعاليت‌هاي چندين ساله وي در دفتر منطقه‌اي يونسکو اهدا شد.

115/M/H





انتهای پیام/

کد خبر 1386042722