به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"عليرضا نجفي\"، معاون ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان خراسان ‌شمالي ضمن اعلام اين خبر گفت: پس از تحويل نمونه سفالينه‌هاي مکشوفه و تصميم به مرمت و بازسازي تعدادي از سفالينه‌هاي مورد نظر در حوزه ميراث فرهنگي، 13 قطعه سفالينه از کل مکشوفات تفکيک شد که شامل 5 کوزه در اندازه‌هاي کوچک و متوسط از جنس سفال‌هاي نخودي و قرمز که داراي تزئينات ساده در گردن سفال‌هاست، 8 سفال لعابدار با لعاب‌هاي سفيد و سبز و تزئينات داخلي و اندازه‌هاي متوسط و کوچک است.

وي افزود: آسيب‌ديدگي اين سفال‌ها به‌صورت شکستگي، پريدگي لعاب و... که عمده آسيب‌هاي وارده به کوزه‌هاي بدون لعاب به‌صورت رسوبات سطحي بسيار سخت است. اقدامات حفاظتي و مرمتي بر روي سفالينه‌ها تا پايان تيرماه به پايان خواهد رسيد.

نجفي بيان کرد: پس از بررسي و مطالعات اوليه توسط کارشناس مرمت آثار تاريخي، ثبت و مستندنگاري نمونه سفال‌ها به‌صورت برداشت و پاکسازي رسوبات و سکه‌هاي سطحي با کمک مواد شيميايي و ابزار مرمتي صورت خواهد گرفت.

وي گفت: اين اقدامات براساس اصول و روش‌هاي جديد و تعريف شده توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي کشور در حال انجام است.

بنابر اين گزارش، اشياي مورد مطالعه پس از پايان اقدامات حفاظتي و مرمتي در موزه آيينه خانه مفخم بجنورد نگهداري خواهد شد.

M/H/117


انتهای پیام/

کد خبر 1386042724