به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"شهنام توکلي\"، کارشناس ناظر پروژه‌هاي مرمتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اصفهان با بيان اين مطلب گفت: راه دسترسي به بناي آتشگاه به مرور زمان تخريب شده و هم‌اکنون هيچ راهي براي رسيدن به بناي آتشگاه وجود ندارد.

وي ادامه داد: آتشگاه روي کوه واقع شده و به دليل آنکه طرح اصلي آتشگاه زيگوراتي شکل است درصدد هستيم به‌صورت پلکاني که منطبق با طرح اصلي آتشگاه است راه‌هاي دسترسي بازديد‌کنندگان را به آتشگاه ايجاد کنيم.

بنابراين گزارش از بناي آتشگاه اصفهان که در گذشته دژي نفوذ ناپذير بوده هم اکنون تنها يک چارطاقي خشتي به جا مانده که بقايايي از يک آتشکده قديمي را نشان مي‌دهد.

قدمت اين اثر را برخي متعلق به دوره مهرپرستي مي‌دانند و در گذشته به آن مهربين يا ماربين نيز گفته مي‌شد. مطالعات موسسه ايزمئو نيز نشان داده با وجودي که بسياري اين بنا را ساساني مي‌دانند اما قدمتي بسيار بيشتر دارد تا آنجا که آن را به دوره تمدن عيلام و حکومت انزان مربوط مي‌دانند. اما حمزه اصفهاني در کتاب خود اين اثر را به اردشيرساساني نسبت داده است.

توکلي همچنين از اجراي 200 پروژه مرمتي استاني در سال جاري خبرداد و تصريح کرد:با تأمين بودجه پروژه مرمتي مدارس علميه، بقاي متبرکه، پل‌هاي تاريخي، کليساها و کنيسه‌هاي استان اصفهان مرمت و بازسازي مي‌شود.

کارشناس ناظر پروژه‌هاي مرمتي سازمان ميراث فرهنگي درباره اجراي پروژه‌هاي ملي استان اصفهان گفت: پروژه‌هاي ملي استان در ادامه کارهاي مرمتي سال 85 در حال انجام است.

وي ادامه داد: اين پروژه‌ها شامل مرمت‌هاي اضطراري مجموعه ميدان نقش جهان شامل عالي‌قاپو،مسجد امام، چهل‌ستون، مسجد شيخ‌ لطف‌‌الله، موزه هنرهاي تزييني و کاخ هشت بهشت است. مساجد جامع محور شرق اصفهان و مرمت کليساهاي اصفهان نيز از ديگر پروژه‌هاي ملي است که در سال 86 مرمت‌هاي اضطراري آن انجام مي‌شود.

115/M


انتهای پیام/

کد خبر 138605137