مسئول پايگاه ميراث فرهنگي بافت تاريخي بيرجند در گفتگو با ميراث آريا( CHTN)، افزود: از محل اعتبارات مربوط به ساماندهي بافت‌هاي تاريخي در سال 85، اعتباري بيش از 60 ميليون تومان براي بافت تاريخي بيرجند اختصاص يافته است.

\"حسن رمضاني\"، گفت: بنابر اولويت‌ها و ظرفيت‌هاي موجود در اين بافت تاريخي، پايگاه طرحي را براي جداره‌هاي معابر محله \"سرده\" بافت بيرجند تهيه کرده تا بر اساس آن، معابر اين محله به سبک گذشته‌اش احيا شود. اگر مصالح موجود در معبر کاهگل باشد، براي مرمت آن کاهگل به کار مي‌رود و اگر با آجر ساخته شده بود، با آجر بازسازي مي‌شود.

وي افزود: همچنين علاوه بر احياي معابر بافت بيرجند، اين بافت نورپردازي خواهد شد.

رمضاني به chtn گفت: \"سرده\" جزء محلات قديمي شهر و يکي از دروازه‌هاي ورود به شهر بيرجند بوده، که نزديک به 9 هکتار وسعت دارد و اعيان و اشراف در گذشته در اين محله زندگي مي‌کردند.

وي تصريح کرد: تعدادي از بناهاي ثبت شده در فهرست آثار ملي کشور نيز در محله سرده قرار دارد که شامل ارگ بهارستان، مدرسه شوکتيه، حسينيه آراسته، منزل آراسته، يک قبرستان قديمي به‌نام خواجه خزر، دو آب انبار و .... است.

مسئول پايگاه ميراث فرهنگي بيرجند تصريح کرد: در بافت بيرجند بناهاي جديدتري ساخته شده که از لحاظ نوع معماري با بافت تاريخي مطابقت ندارد، بنابراين پايگاه اين ساختمان‌ها را به‌خاطر همجواري با بناهاي تاريخي و براي هماهنگ شدن با بافت، نماسازي و نورپردازي مي‌کند.

بنابراين گزارش؛ نزديک به 80 اثر تاريخي در بافت تاريخي بيرجند به ثبت ملي رسيده است.

S/H/117



انتهای پیام/

کد خبر 1386051431