احمد اديب معاون صنايعدستي اين استان اعلام کرد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان اصفهان با حمايت از اين افراد و در اختيار قرار دادن کارگاه و تجهيزات لازم هنر بافي همراه با گلابتون را به آنان آموزش داد و اين افراد مدت 3 ماه است که به توليد پارچههاي زرين ميپردازند.
وي افزود: هر يک از اين هنرمندان براي توليد زريبافي حدود 3 ميليون ريال هزينه شخصي صرف کردهاند.
اديب با اشاره به اينکه زريبافي از هنرهاي ملي ايرانيان است و از زمان هخامنشيان و سپس در زمان ساسانيان بافتن پردهها و پارچههاي زري رواج داشته و براي تزيين کاخهاي سلاطين به کار ميرفته است، گفت: بنا به اسناد و مدارک به دست آمده 2000 سال پيش نيز محصولات ابريشمي در ايران بافته ميشده است.
معاون صنايعدستي و هنرهاي اصفهان ادامه داد: در زري بافي سنتي هم نخ تار و هم نخ پود از جنس ابريشم خالص بوده و پارچه پس از بافت از شفافيت و لطافت خاصي برخوردار ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه براي بافت اين پارچه از رنگبندي پيچيدهاي استفاده نميکنند، افزود: از جمله نکات مهم در بافت پارچه زربفت استفاده از نخهاي نازک طلا و نقره است و عامل ديگر پيچيدگي طرح و نقش پارچه است که ساختمان دستگاه زريبافي بسيار ساده و از آلات چوبي ساخته شده است و با هر دستگاه به طور معمول دو نفر کار ميکنند، يک نفر بافنده زري و ديگري شاگرد او که به گوشواره کش ملقب است.
اديب تصريح کرد: کار گوشواره کش بالا و پايين بردن تختههايي است که از قبل نقشهها روي آن نقشبندي شده است و در قسمت بالاي دستگاه نصب و به اين وسيله نقشها به طرف بافنده هدايت ميشود. در اغلب موارد زمينه يا بوم پارچه زري از نخ ابريشم است و نخ گلابتون جزء نخهاي پود است.
اين گزارش ميافزايد: کارگاه خصوصي زنان در رشته زريبافي براي نخستين بار در کشور از سوي 4 نفر از زنان، يک سال پيش راهاندازي شده است.
S/H
انتهای پیام/