حسين عباسزاده افزود: از جمله اقدامات مرمتي در اين بنا ميتوان به اجراي سيستم گرمايشي کف، ساماندهي سيستم امنيتي ضد حريق و سرقت، نورپردازي و کفسازي و گچکاري آن اشاره کرد.
وي خاطر نشان کرد: اين عمارت آمادۀ کاربري براي موزۀ علوم و تاريخ طبيعي ميشود و تا شروع هفته دولت جهت بازديد آماده خواهد شد.
عباسزاده ادامه داد: از مهمترين بخشهاي اين عمارت ميتوان به تالارهاي وسيع و مجلل، اتاقهاي متصل به تالارها، حوضخانه، اتاقهاي نگهباني، مجموعه بناهاي خدماتي، حصار دورتادور برجهاي نگهباني و حوضهاي سهگانه در فضاي باغ اشاره کرد.
وي تصريح کرد: در چهار ضلع ديگر راهروهاي ارتباطي به ساير فضاهاي اين شبستان تعبيه شده، ورودي حوضخانه در ضلع شمالي آن قرار گرفته، راهروي شرقي آن به اتاق کوچک و سادهاي که پوشش چهار ترک دارد، منتهي ميشود. اين اتاق فاقد تزيينات است و تنها چند طاقچه که در ديوار آن تعبيه شده، دارد.
اين گزارش حاکي است؛ مجموعه باغ و عمارت رحيمآباد در شهر بيرجند از بناهاي دورۀ قاجار بوده که در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
بناي رحيم آباد نمونه کاملي از يک خانه حکومتي که در زمان احداث به عنوان دارالحکومه اسماعيل خان شوکت الملک فرزند حشمت الملک مورد استفاده قرار ميگرفته، طبقه همکف اين عمارت مجموعهاي از اتاقهاي بههم پيوسته را در بر گرفته که عاري از هرگونه تزيينات مهم است. طبقه اول آن هم عنوان محل سکونت و دارالحکومه داراي بخشهاي مختلف با کاربريهاي گوناگون ات.
حوضخانه هم که در جنوب محوطه قرار دارد شامل فضايي هشت ضلعي که پوشش آن به صورت گنبد بوده و داراي کلاهفرنگي در مرکز است. در چهار ضلع حوضخانه چهار حجره به منظور استراحت و گذران اوقات فراغت ساکنان و مهمانان بوده، قرار دارد.
همچنين راهروي ضلع جنوبي به تالار وسيعي با محور شرقي_غربي ختم ميشود. اين تالار داراي 10 پنجره است که رو به باغ باز ميشوند. طاقهاي بهکار رفته در اين پنجره از نوع جناغي است.
بنابراين گزارش؛ باغ و عمارت رحيمآباد بيرجند در يک کيلومتري غرب باغ و عمارت اکبريه قرار دارد.
117/
انتهای پیام/