به گزارش ميراث آريا (CHTN)،\"عبدالرسول وطن‌دوست\" رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي- فرهنگي در نشست تبيين و تشريح برنامه‌هاي پژوهشگاه با بيان اين مطلب گفت: با توجه به خطر نابودي سنگ‌نبشته‌ها و ضرورت حفظ آنها به عنوان بخش مهم تاريخي ايران، پژوهشکده تصميم به تهيه مولاژ اين سنگ‌نبشته‌ها و چگونگي حفاظت از آنها گرفت.

وي افزود: همچنين پژوهشکده در سال 86 و بر اساس دستور رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، تهيه بانک اطلاعاتي حفاظت را به صورت جدي در دستور کار قرار داده است.

وطن‌دوست خاطرنشان کرد: بعد از تهيه بانک اطلاعاتي، آثار تاريخي آسيب‌شناسي شده و سپس اولويت‌هاي حفاظتي و مرمتي آثار تاريخي مشخص مي‌شود.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت از تمامي استان‌ها درخواست کرد تا مشخصات آثار تاريخي خود را براي تهيه اين بانک اطلاعاتي به پژوهشکده ارسال کنند تا روند تهيه اين بانک اطلاعاتي کوتاه‌تر شود.

وي افزود: برگزاري هشتمين همايش حفاظت مرمت اشياي تاريخي و تزيينات وابسته در آذر 86 يکي ديگر از برنامه‌هاي پژوهشکده است که بايد در سطح گسترده اجرا شود.

به گفته وطن‌دوست، تمامي دستگاه‌هاي دولتي و غيردولتي مرتبط با ميراث فرهنگي در اين همايش مشارکت مي‌کنند.

راه‌اندازي پايگاه پايش رطوبت در محوطه پاسارگاد با همکاري وزارت نيرو موضوع ديگري است که رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي به آن اشاره کرد و گفت: در اين پايگاه روند تخريب ناشي از تغيير شرايط محيطي در محوطه‌هاي تاريخي پاسارگاد و تخت جمشيد ارزيابي مي‌شود. همچنين شناسايي و مطالعه گونه‌هاي گلسنگ در محوطه‌هاي سنگي تخت‌جمشيد و پاسارگاد و بررسي روش‌هاي مهار آن در دستور کار اين پايگاه قرار دارد.

وطن‌دوست تصريح کرد: آموزش کارشناسان کشورهاي عراق و افغانستان، مطالعه فني و حفاظت از منسوجات مکشوفه از معدن نمک چهرآباد زنجان، حفاظت و پايش آثار فلزي، بررسي سير فناوري و آسيب‌شناسي لعاب پيش از اسلام، نگاه تحقيقاتي به سفال تاريخي و حفاظت پيشگيرانه از مجموعه‌هاي موزه‌اي از ديگر برنامه‌هاي پژوهشکده در سال جاري است.

M/115


انتهای پیام/

کد خبر 1386061112