به گزارش ميراث آريا(CHTN)، بافت برزنت در شرايط جوي متغير در تابستان و زمستان تخريب شده و قابل اشتعال هم هست که خطرات زيادي را براي عشاير به‌وجود مي‌آورد.

\"محمدرضا طاهرپور\"، مسئول تحقيق، ترويج و توسعه معاونت صنايع‌دستي چهارمحال و بختياري با بيان اينکه تنها تنوع در رنگ، سبکي و آساني حمل‌ونقل برزنت است که موجب شده عشاير به آن روي بياورند گفت: خاصيت موي بز سياه چادر اين است که چنانچه هوا آفتابي باشد منافذ آن باز و اگر باراني شود بسته مي‌شود و از ورود آب باران به داخل سياه‌چادر جلوگيري مي‌کند.

وي افزود: قرن‌ها اين سياه‌چادرها قوت سرما، گرما، باد و بارندگي يک سرپناه گرم و راحت براي عشاير بوده و تنها يک حرکت درست و حساب شده فرهنگي مي‌تواند مردم را به استفاده از توليدات دستي خود تشويق کند.

وي با ابراز نگراني از اينکه اکثر بي‌توجهي‌ها به صنايع‌دستي در دو دهه‌ اخير اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: در سال 65، 70 هزار بافنده و 45 هزار فعال بازرگاني قالي در چهارمحال وجود داشت، اما امروز تنها کمتر از 20 هزار بافنده و فروشنده در استان داريم.

طاهرپور يادآور شد: نبايد اجازه دهيم با مردن يک صنعتگر، هنر او نيز به خاک سپرده شود.

وي تأکيد کرد: معاونت صنايع‌دستي تنها مي‌تواند يک سري تغيير کاربري‌ها را براي توليدات مختلف تعريف کند اما استفاده از آن به دست مصرف‌کنندگان است و اينکه فرهنگ استفاده از آن رواج پيدا کند.

طاهرپور، آموزش رشته‌هاي مختلف را از وظايف ديگر معاونت صنايع‌دستي دانست و تصريح کرد: آموزش و برگزاري کلاس‌هاي تخصصي زمان و هزينه بر است و نمي‌توان به سرعت از آن نتيجه گرفت.

وي در پايان گفت: تهاجم فرهنگي کار خود را کرده است و ديگر هيچ‌کس از نمد به‌عنوان يک کف‌پوش ضد آب حمايت نمي‌کند.

M/112


انتهای پیام/

کد خبر 1386061150