وي افزود:وزارت نيرو متعهد است است که از اين به بعد مطالعه هيچ سدي را بدون در نظرگرفتن مسائل تاريخ و باستانشناسي انجام ندهد.
زرگر با بيان اينکه قرار شده سازمان ميراث فرهنگي نماينده خود را به وزارت نيرو معرفي کند، خاطرنشان کرد: باحضور نماينده باستانشناسي کشور در جلسات مربوط به ساخت سد قطعا تمامي تهديدها به فرصت تبديل ميشود.
معاون وزير نيرو در امور آب به گزارش سازمان ملل درباره وضعيت مناطق خشک جهان اشاره کرد و گفت: از نظر سازمان ملل، خاورميانه و شمال آفريقا به عنوان منطقه \"منا\" شناخته شده است.
وي ادامه داد: به اعلام سازمان ملل تا سال 2025 يکي از خشکترين مناطق جهان منطقه منا است، به همين دليل بحران آب تا چند سال آينده به يکي از دغدغههاي مهم مسئولان کشور تبديل ميشود و ساخت سد و روند صعودي آن يکي از راهکارهاي ما براي رفع اين دغدغه است.
به گفته زرگر، در جهان تأمين آب شرب بهعنوان يکي از حقوق شهروندي به حساب ميآيد و نميتوان اين حق را از شهروندان ايراني گرفت.
وي خاطرنشان کرد: آب نماد حيات است و ميتوان ادعا کرد که در هر نقطهاي از کشور که آب وجود دارد تمدنها در همان مناطق تشکيل شده است.بنابراين در هر نقطهاي که آب وجود دارد قطعا آثار تاريخي بسياري است که بايد اين آثار به عنوان تمدن و تاريخ يک کشور حفظ و نگهداري شود.
زرگر با بيان اين موضوع که قدمت سازههاي آبي ايران به بيش از شش هزار سال ميرسد، تصريح کرد: در اوايل دهه 70 در برخي از شهرها سازههاي باستاني و ارزشمند توسط بعضي از شهرداران تخريب شد. بنابراين وزارت کشور اعتباراتي را براي بازسازي اين آثار تاريخي اختصاص داد و تمامي شهروندان را موظف به اين کار کرد.
معاون وزير نيرو در امور آب ادامه داد: در دهه 80 اين اتفاق در حوزه آب و سدسازي به وقوع پيوست و مباحث حاشيهاي بسياري در ارتباط با سد سيوند ايجاد شد و وزارت نيرو و سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري زماني توانست اين مشکل را حل کند که بين اين دو نهاد هماهنگي گسترده اي ايجاد شد.
ساخت 510 سد بعد از انقلاب اسلامي نکتهاي است که زرگر به آن اشاره کرد و گفت: هماکنون 190 سد بلند با ارتفاع بيش از 15 متر و 320 سد کوتاه در کشور ساخته شده است، همچنين 88 سد در حال ساخت است و وزارتخانه طرح مطالعاتي 168 سد را در دست دارد.
M/115
انتهای پیام/