وي با بيان اينکه بقاياي باقيمانده نشاندهنده شهري بزرگ در اين محوطه است، خاطرنشان کرد:سفالهاي پراکنده به رنگهاي خاکستري، سياه، نخودي وقرمز حاکي از استقرار طولانيمدت اقوام پيش از اسلام در اين شهر تاريخي بوده است.
جعفري زند ادامه داد: متأسفانه برخي از نقاط آثار به دليل شخم زدن کشاورزان در اين محدوده از ميان رفته و در برخي ديگر از نقاط، برداشت سنگها تا پي ساختمان ادامه داشته است.
به گفته سرپرست هيأت کاوشهاي نجاتبخشي سد سلمان هنوز تپههايي به ارتفاع دو تا سه متر در محوطه ديده ميشود و براساس اولويت کاوش در اين محوطه کار کاوش باستانشناسان از فروردين ماه شروع شد.
وي ادامه داد: با کاوش در محوطه \"005\" آثاري متعلق به دوره اسلامي پيدا شد که حاکي از استقرار اندک و پراکنده اقوام در اين محوطه بود، همچنين ديوارهايي با سنگ لاشه و ملات گل کشف شد که بسيار ابتدايي ساخته شده بود.
بنا بر اين گزارش، سد سلمان فارسي در شهرستان قير و کازرون و در کوه سياه ساخته شده است. اين سد قوسي بتوني 125 متر از بستر رودخانه ارتفاع دارد و هدف از تأسيس آن تأمين آب شرب منطقه لارستان است.
جعفري زند همچنين درباره کاوش هيأت حفاري در گورستان شهر فراهخامنشي-ساساني خاطرنشان کرد: گورستان شهر فراهخامنشي-ساساني با وسعت 120 هکتار در 55 کيلومتري جهرم واقع شده است.
وي افزود: در اين گورستان، گورها به صورت سنگچين و پراکنده و بر ارتفاعات مشرف به شهر در بخش جنوبي قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه گورها با اينکه در دوران بسيار دور غارت شده، هنوز ارزش مطالعاتي دارد، تصريح کرد: از مجموعه اين گورها 56 قبر مورد کاوش و بررسي هيأت قرار گرفت که اشياي باقيمانده در آنها حاکي از ارتباط تجاري منطقه بود.
به گفته سرپرست هيأت کاوشهاي نجاتبخشي سد سلمان اين منطقه پل ارتباطي خليج فارس و مراکز بزرگ امپراتوري ساساني و پيش از آن است.
وي با اشاره به کشف تعداد زيادي صدفهاي خليجفارس در منطقه گفت: اين صدفها در ساخت گردنبند و گوشواره کاربرد داشته است، همچنين زيورآلاتي از مهرهها، سنگهاي آهکي، عاج، استخوان و عقيق از اين قبور کشف و بررسي شد.
115/
انتهای پیام/