\"نسرين بامري\"هنرمند کرماني در گفتگو با ميراث آريا(chtn) تصريح کرد:هنر سفال برجسته، در سال‌هاي اخير مورد توجه سفالگران قرار گرفته است و به همين دليل بيشتر افراد با آن آشنايي ندارند.

وي با بيان اينکه سفالگري را نزد استاد \"هاشمي\" پيشکسوت رشته سفال برجسته کرمان آموخته است، تصريح کرد: 4 سال است که به کار سفال برجسته مي‌پردازم و در طول اين مدت با راه‌اندازي کارگاه کوچک سفالگري، به خلق تابلوهاي نقش برجسته مشغول هستم.

بامري با اشاره به شرکت در نمايشگاه هاي عمومي و تخصصي صنايع دستي افزود: نمايشگاه ها نقش بسزايي در معرفي رشته‌هاي جديد صنايع دستي به مردم ايفا مي کنند.

هنرمند کرماني در خصوص انجام کار سفال نقش برجسته توضيح داد: مراحل کار سفال برجسته به همان روش سفالگري سنتي است با اين تفاوت که در سفال نقش برجسته با استفاده از قالب‌هاي مخصوصي به برجسته کردن گل مي‌پردازند.

بامري ادامه داد: از رنگ‌هاي روغني، نيمه پلاستيک و رنگ هاي لعابي نيز جهت رنگ‌آميزي سفال‌ها استفاده مي‌شود.

وي با بيان اينکه در پخت سفال‌ها از کوره‌هاي سنتي استفاده مي‌کند، افزود: کوره هاي سنتي با وجود قديمي بودن و نياز به سوخت‌هاي فسيلي ، مزاياي زيادي نسبت به کوره‌هاي برقي دارند.

بامري تصريح کرد: در کوره‌هاي سنتي احتمال انفجار وجود ندارد ، درحالي که بنابر شواهد موجود، کوره‌هاي برقي در مقايسه با کوره هاي سنتي ضريب اطمينان کمتري دارند.

هنرمند کرماني ادامه داد: پخت همزمان تعداد زياد سفال در کوره‌هاي سنتي مزيت ديگر استفاده از اين کوره‌هاست.

وي با اشاره به کاربرد سفال نقش برجسته در تزيين اماکن عمومي و اداره‌ها تصرح کرد: در حال حاضر از سفال برجسته در تزئين نماهاي ساختماني هم استفاده مي‌شود.

وي با بيان اينکه حمايت مسئولان و فراهم کردن زمينه‌هاي گسترش و آموزش اين رشته به نسل هاي جوان،علاوه بر اشتغالزايي به ارتقاي رشته سفال برجسته در کشور مي انجامد، خاطرنشان کرد:در حال حاضر تعداد علاقه‌مندان و شاغلان نقش برجسته در کشور رو به افزايش است.

بامري در پايان بازار فروش محصولات سفالين در کشور را خوب ارزيابي کرد.

114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386061517