به گزارش ميراث آريا(chtn)، برپايي کارگاه هنر مقاومت، روزهاي پنجشنبه و جمعه، تعداد زيادي از نقاشان و علاقمندان هنر نقاشي را به خيابان صبا (شهيد برادران مظفر) کشاند تا همه از نزديک به خلق آثار خود با موضوع مقاومت بپردازند.

اين حرکت که با استقبال وسيعي از سوي هنرمندان کشورمان از جمله پيشکسوتان و اساتيد برجسته و همچنين جوانان روبرو شد.

\"کاظم چليپا\" استاد پيشکسوت هنر نقاشي اين حرکت را براي بيدار نگه‌داشتن انسان جامعه امروز ضروري دانست و گفت: با هم بودن نشان از اتحاد هنرمندان مملکت است.

وي افزود: هر اتفاق ناگواري در از هم‌گسيختگي بوجود مي‌آيد و در جهان امروز توجه به مسايل انساني از اهميت زيادي برخوردار است.

وي با اشاره به اينکه حرکت‌هاي گروهي در هنر و به‌خصوص در بيان همبستگي و دفاع از آزادي انسان ديني را بيدار نگه مي‌دارد خاطر نشان کرد: شعور، قدرت و احساس هنرمند کارخوب را مي‌سازد و چيزي که در داوري بايد مورد توجه باشد کيفيت کار است.

در کارگاه خط، رنگ، حضور نقاشان چنان با انگيزه بودند که دوست داشتي قلم‌مو و رنگ را تو هم به دست بگيري و نقاشي کني، \"مژگان حق‌محمدي\" که بيشتر ترجيح ميدهد با تصوير سخن بگويد در چند جمله کوتاه گفت: مي‌خواهم \"زن\" قشر سرخورده تمامي جنگ‌ها را به تصوير بکشم و نقاشي را رقابت نمي‌دانم.

\"زهرا باقري\" ديگر هنرمند شرکت کننده نيز که آرزو مي‌کند يک ايراني پيروز ميدان باشد گفت: آدم نقاشي من آبي است که در ميان سياهي‌ها گرفتار شده و به‌خاطر آزادي از هيچ اقدامي دريغ نخواهد کرد.

\"مجتبي رمزي\" که حرفه اصلي خود را مجسمه‌سازي مي‌داند، تنها به‌خاطر اهميت آزادي انسان‌ها به اين کارگاه آمده است.

وي گفت: در کارهايي که در زمان محدود انجام مي‌شود بايد به شکل انفجاري کار کرد که يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي بررسي کارها است.

جلوه‌اي متفاوت و حال و هوايي ديگر به فضاي اين خيابان و محوطه موزه فلسطين بخشيد و طي دو روز جلوه‌هاي زيبا و پرشوري از شوق و تلاش و تکاپوي هنرمندان و کار جمعي و مشارکت همگاني در کنار يکديگر براي خلق اثر را به نمايش گذاشت.

بسياري از مردم با حضور در اين کارگاه از نزديک شاهد اين همايش هنري بزرگ بودند؛ در 2 طبقه موزه هنرهاي معاصر فلسطين، محوطه آن و نيز فضاي خيابان، پر بود از بوم،‌ سه‌پايه ها،‌ رنگ ها و قلم موها، رفت و آمد نقاشان لحظه اي قطع نمي شد،‌ همه مشغول کاري بودند، عده اي نشسته روي زمين، جمعي ايستاده و عده اي به صورت دسته جمعي و با انواع تکنيک هاي کار نقش مي زدند.

در هر گوشه اي چند پيشکسوت و استادي به چشم مي خورد که با صفا و صميميتي خاص در کنار جمعي از دانشجويان و جوانان رنگ و قلم مو به دست بر پرده بوم،‌ نقشي مي نشاند و طرحي مي زد.

استاد محمود جوادي پور، ضياء الدين امامي،‌ حبيب اله آيت الهي، کاظم چليپا، حبيب اله صادقي، محمدحسين نيرومند، آنه محمد تاتاري، مرتضي اسدي، مرتضي حيدري،‌ هادي جمالي، رضاپتگر، عبدالمجيد حسيني راد، ‌کيومرث قورچيان، محمدرضا فيروزه اي، جواد نوبهار، احمد خليلي فر، حبيب توحيدي، رضوان صادق زاده، حسين ياقوتي، محمد فدوي، ناصر آراسته، طاهر شيخ الحکما، محمد معمارزاده، احمد وکيلي، کاميار صادقي، بهنام کامراني، ژيلا کامياب و ... از جمله اساتيدي بودند که در اين کارگاه حضور داشتند.

حضور خبرگزاري ها و رسانه هاي داخلي و خارجي و پوشش وسيع خبري و رسانه اي اين حرکت از جلوه هاي ديگر اين حضور جمعي بود.

بسياري از مردم مشارکت در آفرينش اثر هنري و مشاهده کارگاه تخصصي هنر را از نزديک تجربه کردند و تداوم چنين حرکت هايي را موجب تقويت پيوند بين هنرمندان و عموم مردم و انتقال پيام دررسالت هنر به متن جامعه داشتند.

موزه هنرهاي معاصر فلسطين با ساماندهي اين اتفاق، موجب يک تحرک و اشتياق گسترده در ميان هنرمندان و قرار گرفتن چند نسل از نقاشان در کنار يکديگر شده است، که با تنوع گرايش ها و سليقه ها در قالب هاي مختلف تجليات روح مقاومت و حماسه را از منظر هنر طراحي و نقاشي به نمايش گذاشته اند.

بنا براين گزارش آثار خلق شده و برگزيده در اين کارگاه هنري دو روزه در تهران و ديگر شهرها و استان هاي ايران در معرض ديد علاقمندان قرار خواهد گرفت.

کارگاه هنر مقاومت که نخستين دوره آن همزمان با اولين سالروز پيروزي حماسه مقاومت مردم لبنان برگزار مي شود در آينده نيز به شکل جرياني مستمر و با داوري نخبگان و کارشناسان هنري کشور ادامه خواهد يافت.

112/


انتهای پیام/

کد خبر 138606174