وي پيام مولانا را نويد بخش صلح و دوستي دانست و افزود: مولانا در صدد اين بود تا با گفتگوي بين اديان، قلبها را به يکديگر نزديک کند و به همين منظور آثارش تاکنون به دهها زبان ترجمه شده است.
ماتسورا گفت: ميزان انتشارآثار مولانا به زبان انگليسي به ۱/۵ميليون نسخه رسيده و حتي خوانندگان معروف آمريکايي نيز اشعار وي را دست مايه هنرنمايي خود قرار داده اند.
مديرکل يونسکو اصل پيام مولانا را اعتقاد به وجود \"خانواده بشري\" دانست و تصريح کرد: مولانا ، بر استقرار صلح و آرامش در جهان تاکيد کرد.
به گفته ماتسورا قرار است يونسکو براي پاسداشت مقام مولانا، نشان مولانا را ضرب کند.
وي در پايان از شخصيت والاي مولانا تکريم کرد و انديشههاي انساني و فرهنگي وي را براي بشريت ماندگار دانست.
مراسم بزرگداشت هشتصدمين سالگرد مولانا جلالالدين محمد بلخي رومي در محل سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد \"يونسکو\" درپاريس با حضور دهها شخصيت علمي، فرهنگي و سياسي از کشورهاي مختلف جهان گشايش يافت.
اين مراسم به همت مشترک نمايندگيهاي ايران ، ترکيه و افغانستان در يونسکو برگزار و وزير علوم، تحقيقات و فناوري جمهوري اسلامي و نيز سفيران ايران درفرانسه و يونسکو حضور داشتند.
اين همايش با سخنان محققان و کارشناسان پيرامون \"ابعاد قومي و معنوي پيام مولانا، انسان گرايي در انديشههاي مولانا و ابعاد جهاني انديشههاي مولانا درقرن بيست و يکم\" پايان يافت.
115/
انتهای پیام/