\"رضا حبيبي\"هنرمند اراکي با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت:حمايت ناکافي از سوي مسئولان اجرايي، شناخت کم و آشنايي کم مردم نقاط مختلف کشوراز رشته‌هاي گوناگون صنايع‌دستي و منحصر بودن صادرات صنايع‌دستي در دست افراد خاص از جمله مشکلات صنايع دستي کشور است.

وي، بالا بودن درصد سود تسهيلات بانکي، توليد انبوه و فروش ناچيز و بيمه نبودن، را از ساير موانع و مشکلات عنوان کرد.

اين هنرمند اراکي در ادامه يادآورشد: \"قلمزني\" هنر تراش، ايجاد و انتقال طرح‌ها و نقش‌هاي سنتي روي فلز در اثر ضربات چکش صورت مي‌گيرد.

وي افزود:در اين هنر‌، پس از تهيه زيرساخت که از جنس طلا، نقره، آلياژ و بيشتر از مس است، طرح روي بدنه کار کشيده مي شود . گاه استاد قلمزن با شروع قلمزني طرح را که حاصل ابتکار خود اوست، مستقيماً بر زير ساخت پياده مي‌کند و با ضربات چکش که بر قلم فرود مي‌آيد طرح بر بدنه نقش مي‌بندد.

حبيبي در ادامه انواع قلمزني را مورد توجه قرار داد و گفت: قلمزني در 4 سبک مشبک، نيم برجسته، قلم‌گيري و ريزه قلم اجرا مي‌شود.

اين هنرمند اراکي تصريح کرد: مشبک کاري يکي از انواع قلمزني است، که طي آن هنرمندان پس از اجراي طرح بر روي زيرساخت، بخش‌هاي زائد طرح را خالي و خارج کرده و زير ساخت يا بدنه به حالتي مشبک حاوي طرح‌هايي ظريف و زيبا بر جاي مي‌ماند.

وي گفت: قلمزني برجسته نوعي ديگر از قلمزني است.در اين هنر، براي بيشتر نماياندن و ايجاد برجستگي در طرح، همراه با قلمزني و ايجاد نقش بر بدنه، اطراف آن با ضربات چکش فرو برده مي‌شود تا نقش‌ها حالتي برجسته و مشخص‌تر نسبت به سطح کار پيدا کند و جزئيات و ريزه‌کاري‌ها بهتر نمودار شوند.

وي، تعداد قلم‌هايي را که در نوک آن‌ها، خرده نقش‌ها و طرح‌هاي سنتي حک مي‌شود ، بيش از 120 قلم عنوان کرد.

114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386061953