\"سيد طه هاشمي \"معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سفر به چين و انعقاد تفاهم‌نامه براي تأسيس مرکز مطالعات مشترک راه‌ ابريشم ايران و چين به ميراث آريا (CHTN)، گفت: با توجه به نقش حياتي راه ابريشم از گذشته‌هاي دور ضروري است اتحاديه کشورهاي راه ابريشم تشکيل شود.

وي با بيان اينکه راه ابريشم از آسياي جنوب شرقي شروع مي‌شود و تا اروپا ادامه دارد، افزود: با تشکيل اتحاديه کشورهاي راه ابريشم، اين مسير مي‌تواند جزء پردرآمدترين مسيرها در سطح جهان بشود.

به گفته هاشمي، چنين اتحاديه‌اي بر پايه مجموعه‌اي از موضوعات فرهنگي، اقتصادي، گردشگري،‌ميراث فرهنگي و احياي تاريخي جاده تشکيل خواهد شد.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي با بيان اين موضوع که فاصله طولاني براي تشکيل اين اتحاديه و پيوستن کشورهاي مختلف به آن وجود دارد، تصريح کرد: پژوهشگاه در بررسي‌ها و مطالعاتي که روي جاده تاريخي ابريشم انجام داد، ظرفيت تشکيل اين اتحاديه را تشخيص داد و به همين دليل تصميم گرفت که پيشنهاد تشکيل اين اتحاديه را اعلام کند.

وي ادامه داد: در صورتيکه اين اتحاديه در سطح سران کشورها تشکيل شود در حوزه‌هاي مختلف سياسي، امنيتي، جذب گردشگر، ميراث فرهنگي قطعا تأثيرگذار بوده و باعث ارتقاي سطح روابط بين کشورها مي‌شود.

هاشمي همچنين در بخش ديگر گفتگوي خود با ميراث آريا به برگزاري اجلاس بين‌المللي راه ابريشم در ايران اشاره کرد و گفت: با توجه به حضور نمايندگان کشورهاي مختلف در اين اجلاس درصدد هستيم يکي از بندهاي قطعنامه اين اجلاس را به تشکيل اتحاديه کشورهاي راه ابريشم اختصاص دهيم.

وي درباره تفاهم‌نامه منعقدشده ميان ايران و چين خاطرنشان کرد: اين تفاهم‌نامه در راستاي گسترش همکاري‌هاي فرهنگي ايران و چين منعقد شده است.

به گفته هاشمي، تأسيس مرکز مطالعات مشترک راه‌ ابريشم به منظور احياي مسير تاريخي آن، تبادل هيأت‌هاي باستان‌شناسي، مرمت و حفاظت از آثار باستاني از جمله مفاد اين تفاهم‌نامه است.

رئيس پژوهشگاه در مراسم امضاي تفاهم‌نامه و ديدار با رئيس سازمان ميراث فرهنگي چين اين کشور را به عنوان کشوري که از تاريخ و تمدن غني برخوردار است، خواند و افزود: ايران نيز همانند چين از سبقه تاريخي و تمدني کهني برخوردار است و حفظ آثار تاريخي و فرهنگي بايد به دغدغه مشترک اين دو کشور تبديل شود.

خاطرنشان مي‌شود که \"سيد طه هاشمي \"معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي به همراه رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي و مدير ابنيه و بافت تاريخي هفته گذشته تهران را به مقصد چين ترک کرد.

بر اين اساس، کشور چين گاهي به گونه‌اي يکپارچه و گاهي به مانند چند کشور جدا از هم بود و همواره همسايگاني همچون مغولان به اين سرزمين تاخته و بر آن چنگ انداختند.

رژيم چين پس از انقلاب مردمي از پادشاهي به جمهوري نيز از هجوم در امان نماند و از سوي ژاپني‌ها مورد تاخت و تاز قرار گرفت. با پايان جنگ جهاني دوم هجوم ژاپني‌ها پايان يافت ولي جنگ داخلي ميان هواداران ژنرال چيان کايچک و مائوتسه تونگ بالا گرفت که سرانجام به پيروزي هواداران مائو انجاميد. از آن پس به امروز چين به گونه کمونيستي تا گردانده مي‌شود.

چين بيش از يک ميليارد و 280 نفر جمعيت دارد. پيشينه مردم چين از نژاد زرد است و به زبان ماندارين(چيني) صحبت مي‌کنند. جز چيني‌ها، تيره‌هاي ديگري نيز در اين سرزمين پهناور همچون مغول‌ها، تبتي‌ها و ... شماري از تاجيکان زندگي مي‌کنند. در اين کشور اديان کنفسيوس، بودا، تائوئيسم، اسلام و آيين ترسايي رواج دارند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386062041