به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، کارشناس معاونت ميراث فرهنگي ايلام با بيان اين مطلب گفت: منطقه ارکوازي بخش چوار به‌دليل آب و هواي مساعد، محلي مناسب براي رشد زيتون است که باحضور کارشناسان منابع طبيعي و جهاد کشاورزي استان تهران در 15 سال پيش به اين منطقه مشخص شد، قدمت درختان آن به 2 هزار سال پيش مي‌رسد.

\"محمدجواد خانزادي\"با اشاره به اينکه قطر ريشه هر کدام از اين درختان به 2 و نيم متر و ارتفاع آنها به بيش از 3 متر مي‌رسد، افزود: تعداد درختان 12 اصله برآورده شده است.

وي با اشاره به وجود يک محوطه و قبرستان تاريخي در کنار باغ، تأکيد کرد: محوطه تاريخي در کنار اين باغ وجود دارد که براي نخستين‌بار با انجام مطالعاتي روي سفال‌هاي منطقه معلوم شد آثار به دست آمده به دوره اشکاني – ساساني تعلق دارد.

خانزادي افزود: وجود اين محوطه غني تاريخي در کنار باغ، اعلام‌نظر کارشناسان فني در مورد قدمت 2 هزار ساله درختان را تأئيد مي‌کند. در واقع درختان و معماري و بافت تاريخي محوطه، با هم ارتباط دارند.

وي ابراز اميدواري کرد: با مستندسازي و ثبت اين باغ در فهرست آثار طبيعي کشور، نسبت به حفاظت بيشتر اين درختان مي‌توانيم اقداماتي انجام دهيم.

خانزادي گفت: با به دست آوردن اطلاعاتي درباره درختان 2 هزار ساله، پرونده تشکيل و مستندسازي آن به اتمام رسيده است و پس از اين نيز پرونده به شوراي فني معانت ميراث فرهنگي استان ايلام ارجاع داده مي‌شود تا براي ثبت نهايي در فهرست آثار طبيعي اقدامات لازم صورت پذيرد.

وي با اشاره به روستاي بان‌سر در استان ايلام تأکيد کرد: در روستاي بان‌سر در منطقه چوار نيز درختان کهنسال سروي وجود دارد که منحصر‌به‌فرد است. اين درختان سرو و درختان زيتون در کل کشور نمونه‌اند و اگر بتوان روي آنها مطالعات دقيق انجام داد، مي‌توان در مورد قدمت استان و کشاورزي موجود در اين استان در گذشته اطلاعات فراواني را به دست آورد.

M/

انتهای پیام/

کد خبر 1386063133