به گزارش ميراث آريا(CHTN)، دکتر \"سيدطه هاشمي\"، رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در نخستين نشست مطبوعاتي پژوهشگاه گفت: اولين اقدام پس از تشکيل پژوهشگاه تعريف ساختار تشکيلاتي با سازمان‌هاي ذي‌ربط بود.

وي امضاي تفاهمنامه با وزارت علوم را از مهمترين اقدامات پژوهشگاه دانست و تصريح کرد: اين تفاهمنامه در راستاي ايجاد مرکز پژوهشي در تمام استان‌هاي کشور و ارتباط آن با پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به امضا رسيد.

وي همچنين از ايجاد پايگاه‌هاي پژوهشي در پنج منطقه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز کشور خبر داد.

هاشمي رويکرد پژوهشگاه را گسترش اتکاي علمي دانست و اظهار داشت: در اين راستا با تمام مراکز علمي داخل و خارج کشور متناسب با حفظ سياست‌هايي که در جهت منافع ملي باشد ارتباط برقرار شده است.

وي تأکيد کرد: قصد داريم فعاليت‌هاي پژوهشي را به مراکز دانشگاهي و بخش خصوصي واگذار و کار نظارتي را با دقت دنبال کنيم.

هاشمي دعوت از گروه‌هاي باستان‌شناسي دانشگاه‌هاي دولتي و آزاد را به‌ منظور تعامل بيشتر با مراکز علمي و فرهنگي و ارتقاي سطح علمي پژوهشکده‌ها را از ديگر اقداماتي دانست طي دو سال گذشته در پژوهشگاه انجام شده است.

وي با اشاره به ارتباط پژوهشگاه با محافل علمي و سازمان‌هاي بين‌المللي گفت: طي دو سال گذشته پژوهشگاه بهترين و بيشترين سطح همکاري با يونسکو را داشته است.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري درخصوص پايگاه‌ها اظهار داشت: در گذشته فعاليت تمام پايگاه‌ها در حوزه پژوهشگاه تعريف شده بود اما از آنجا که فعاليت آنها چند منظوره بود تصميم به ارتقا جايگاه پايگاه‌ها به حوزه رياست و در دو سطح استاني و ملي گرفته شد.

وي افزود: البته در اين ميان پايگاه‌هايي که صرفاً فعاليت پژوهشي دارند در حوزه پژوهشگاه باقي خواهند ماند.

هاشمي درخصوص ثبت جهاني آثار کشور گفت: با تشکيل جلساتي که به منظور ثبت جهاني آثار در کميته‌هاي ميراث طبيعي و تاريخي برگزار شد، فهرست 47 اثر تاريخي و 3 اثر طبيعي به منظور ثبت جهاني مشخص به يونسکو معرفي و ارسال شد.

وي همچنين از تهيه فهرست هزار و 500 اثر معنوي به منظور ثبت جهاني خبر داد و گفت: به زودي اين فهرست به يونسکو ارسال خواهد شد.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کاوش‌هاي باستان‌شناسي در حوزه خليج‌فارس را جدا از ساير برنامه‌هاي کاوش دانست و به خبرنگار ميراث آريا گفت: به منظور کاوش‌هاي باستان‌شناسي در حوزه خليج‌فارس مذاکراتي با باستان‌شناسان کشورهاي استراليا، انگليس و يونان انجام شده است.

هاشمي همچنين درخصوص عبور خط راه‌آهن از مقابل نقش رستم اظهار داشت: عمليات بررسي و کارشناسي تهديداتي که در اثر عبور خط راه‌آهن از مقابل نقش رستم متوجه اين اثر تاريخي خواهد شد ،توسط کارشناسان پژوهشگاه انجام شده است.

وي افزود: طي جلساتي که با دستگاه‌هاي دولتي ذي‌ربط انجام شده، آنها موظف به همکاري با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شده‌اند.

M/116


انتهای پیام/

کد خبر 1386070232