قرباني که 35 سال سابقه فعاليت در رشته کاشيکاري دارد، تصريح کرد: با آموزش اين رشته و ترويج آن در ميان جوانان ميتوانيم شاهد رشد روزافزون اين هنر _ صنعت در کشور باشيم.
وي دو دهه اخير را دوران درخشش فراگيري هنرجويان رشته کاشيکاري دانست و افزود: ايجاد تنوع در اين رشته و توليدات مختلفي ازجمله کاشي معرق، شابلوني، ميناکاري و تذهيب موجب شده است بسياري از زنان جوان نيز نسبت به يادگيري اين هنر اظهار علاقهمندي کنند.
اين هنرمند با توضيح اين مطلب که شرايط آب وهوايي نقش بسزايي در ماندگاري لعاب کاشيها دارد، افزود: در مناطق سردسير يا مناطقي که در زمانهاي متفاوت اختلاف دما در آنها چشمگير است، کاشي وسيله تزئيني مناسبي محسوب نميشود و علاقهمندان بهجاي کاشي از سراميکهاي رنگي استفاده ميکنند.
وي رشد هنر کاشيسازي در سالهاي اخير را دليل اصلي ادامه فعاليت استادکاران اين حوزه دانست و ادامهداد: در صورتي که مسئولان توجه جديتري نسبت به حمايت از هنرمندان اين حوزه و بستهبندي توليدات آنها داشتهباشند، ميتوان بازارهاي خارجي بيشتري را نسبت به خريد اين محصولات ترغيب کرد.
قرباني با بيان اينکه تاکنون کار کاشيکاري بيشتر مساجد شهر همدان را انجام داده است، از مسجد صوفيان تبريز، امامزاده شازده حسين در همدان و دانشگاه پيام نور تهران به عنوان اماکن مذهبي و علمي نام برد که کار کاشيکاري آنها را به عهده داشته است.
114/
انتهای پیام/