وي تصريح کرد: گروهي از آژانسداران، هتلداران و سرمايهگذاران فعال در حوزه گردشگري به همراه معاونان و مديران شرکت توسعه گردشگري ايران در راستاي توافقنامهاي که سال گذشته ميان معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و وزير توريسم و حياتوحش کنيا امضا شده است به اين کشور سفر کردهاند تا مراحل اجرايي کردن اين توافقنامه را بررسي و ارائه دهند.
جهانگيري با اشاره به حمايت شرکت توسعه گردشگري ايران بهعنوان بازوي اجرايي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري از راهاندازي خط هوايي تهران- کنيا تأکيد کرد: سرمايهگذاران ايراني براي سرمايهگذاري در کشور کنيا آمادگي کامل دارند، با اين حال دولت کنيا بايد در فراهم آوردن قوانين و تسهيلات مناسب براي حضور اين سرمايهگذاران ايراني نيز حمايتهاي لازم را انجام دهد.
وي افزود: نخستين گام براي اجرايي کردن تفاهمنامه منعقد شده ميان تشکيلات گردشگري دو کشور ايران و کنيا در سال گذشته، اعزام گروهي از متخصصان و سرمايهگذاران و آژانسداران ايراني به کنيا به دعوت وزاتخانه توريسم کنيا بود.
اميدواريم گام بعدي در اين مسير، راهاندازي دفاتر اطلاعرساني ايران در کنيا و بالعکس باشد. با راهاندازي دفاتر و اعزام گروهي از فعالان حوزه گردشگري و آژانسداران کنيايي به ايران اميدواريم گام موفق ديگري در اين زمينه برداشته شود.
همچنين مديرعامل شرکت توسعه گردشگري ايران در ديدار با دبير ثابت وزارت توريسم و حياتوحش کنيا با اشاره به اهداف سفر هيأت ايراني به کنيا تأکيد کرد: با تحقق اهداف اين گروه ايراني، ارتباط و تعاملات توريستي ميان دو کشور تقويت يافته و در آينده نزديک ميتوانيم شاهد حضور گردشگران ايراني در کنيا و بالعکس باشيم.
جهانگيري با اشاره به تعاملات فرهنگي مناسب ميان دو کشور ايران و کنيا گفت: خوشبختانه تعاملات مناسبي ميان دو دولت ايران و کنيا برقرار است. بخش خصوصي اين دو کشور نيز بايد با انجام تعاملات مناسب، تبليغات ويژهاي براي معرفي جاذبههاي طبيعي و بکر کنيا به مردم ايران و همچنين جاذبههاي تاريخي و طبيعي ايران به مردم کنيا انجام دهند.
جهانگيري با اشاره به ناشناخته بودن کنيا براي ايرانيان و ايران براي مردم کنيا تأکيد کرد: با وجود اينکه ارتباطات مناسبي ميان دو کشور کنيا و ايران بقرار شده است، اما مردمان ايران و کنيا به هيچوجه شناختي از هم ندارند. همچنين تبليغات منفي که از نبود امنيت در ايران و کنيا در بسياري از کشورها درحال انجام است، موجب شده است که بسياري از گردشگران از آمدن به اين کشورها خودداري کرده يا حداقل با شک و ترس به اين کشورها سفر کنند.
اين درحالي است که تنها با معرفي دقيق و درست اين دو کشور و حضور گردشگران بيشمار از کشورهاي ديگر ميتوانيم نادرستي تبليغات منفي را اثبات کرده و صنعت گردشگري دو کشور را رونق دهيم.
وي با اشاره به پيام معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ايران تأکيد کرد: بهعنوان نمايندهاي از سوي سازمان ميراث فرهنگي ايران علاقهمندي اين کشور را براي اجرايي کردن هر چه زودتر اين تفاهمنامه اعلام ميکنم و دعوت رسمي معاون رئيسجمهور را از وزير ميراث ملي کنيا براي سفر به ايران اعلام ميکنم. اين دعوتنامه به سفارت ايران در کنيا تقديم شده است که در چند روز آينده با يادداشت رسمي به ايشان ابلاغ خواهد شد.
جهانگيري در ديدار با وزير ميراث ملي کنيا نيز با اشاره به اقدامات صندوق احيا و بهره برداري از اماکن تاريخي تأکيد کرد: در زمينه حفاظت و مرمت از آثار تاريخي نيز کشور کنيا ميتواند از تجربيات و حمايتهاي کارشناسان ايراني استفاده کند. در اين زمينه شرکت توسعه نيز آمادگي خود را براي معرفي سرمايهگذاران اعلام ميکند.
وي افزود: علاقهمندي سرمايهگذاران ايراني براي سرمايهگذاري در زمينه ساختمانسازي، هتلسازي و... در کشور کنيا مشروط به تأمين امنيت سرمايهگذاري آنان و حمايتهاي دولت کنيا است که اميدواريم هر چه زودتر قوانين و شرايط حمايتي اين دولت از طريق سفارتخان
ه اعلام شود تا شرکت نيز براي معرفي سرمايهگذاران ايراني اقدامات لازم را انجام دهد.
مديرعامل شرکت توسعه گردشگري ايران همچنين در ديدار با قائممقام وزارت امور خارجه کنيا بر حمايت از سرمايهگذاران کنيايي در ايران براي سرمايهگذاري تأکيد کرده و افزود: شرکت توسعه گردشگري ايران بهعنوان بازوي اجرايي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران نهايت تلاش خود را براي تقويت روابط توريستي ميان دو کشور انجام ميدهد. دراين راستا براي برگزاري نمايشگاههاي دائمي صنايعدستي ايران در کنيا و همچنين نمايشگاه صنايعدستي کنيا در ايران نيز آمادگي خود را اعلام ميکند.
در اين ديدار \"تويتا موآنگي\"، قائممقام وزارت امور خارجه کنيا نيز با اشاره به اهميت برقراري ارتباط با کشورهاي اسلامي بهخصوص ايران با کنيا تأکيد کرد: ايران به لحاظ موقعيت جغرافيايي، فرهنگ و جمعيت اهميت خاصي براي کنيا دارد. اين کشور زمينههاي زيادي براي گسترش همکاري بهويژه در زمينه تجارت دارد.
وي افزود: کنيا نقش دروازه ورودي به کشورهاي آفريقايي را برعهده دارد. بههمين دليل به غير از مبادلات تجاري و اقتصادي، روابط سياسي ميان ايران و کشورهاي آفريقايي را نيز ميتواند گسترش دهد. اميدواريم اين سفر موجب افزايش تعاملات اقتصادي و سياسي ميان ايران و کشورهاي آفريقايي باشد.
همچنين \"سليمان شاکمبو\" وزير فرهنگ ملي کنيا در ديدار با مدير عامل شرکت توسعه گردشگري ايران تأکيد کرد: روابط تاريخي بسياري ميان دو کشور ايران و کنيا در طول تاريخ در جريان بوده است که اين ارتباط ناشي از مردمان شيراز است که در کنيا زندگي ميکرده و هنوز هم زندگي ميکنند.
وي افزود: وزارت ميراث ملي کنيا علاقهمندي خود را براي بهرهگيري از تجارب ايران در زمنيه حفاظت و مرمت آثار تاريخي موجود در کنيا اعلام ميکند.
اين وزارتخانه چندين بار براي ثبت آثار تاريخي خود اقدام کرده است، اما اين بار با همکاري با کشور ايران انتظار دارد که از حمايتهاي همه جانبه دولت ايران براي ثبت آثار تاريخي خود برخوردار باشد.
در اين ديدار \"آليس ماياکا\" دبير ثابت وزارت ميراث ملي تأکيد کرد: کنيا 8 اثر ثبت شده در يونسکو دارد. اما بهدليل نبود کارشناسان مجرب در زمينه ميراث فرهنگي در کنيا، بسياري از آثار ميراث فرهنگي اين کشور هنوز در فهرست يونسکو ثبت نشده است که اميدواريم با همکاري با کارشناسان و متخصصان ايراني اين مشکل برطرف شود.
وي افزود: تشکيلات توريستي ايران و کنيا بايد بتوانند هر چه زودتر مقدمات راهاندازي خطوط پروازي مشترک ميان تهران – نايروبي را فراهم کنند. با اين کار اميدواريم که دو طرف بتوانند تبادلات فرهنگي- توريستي مناسبي با يکديگر برقرار کنند.
همچنين دبير ثابت وزارت توريسم کنيا نيز در ديداري با مديرعامل شرکت توسعه گردشگري ايران بر لطوم همکاريهاي توريستي و فرهنگي ميان ايران و کنيا تأکيد کرده و گفت: کنيا و ايران بايد بتوانند بهصورت مشترک خط هوايي تهران- نايروبي را فعال کرده و براساس تفاهمنامه منعقد شده ميان دو کشور، برنامههاي فرهنگي – گردشگري و ميراث فرهنگي خود را هر چه زودتر به مرحله اجرا درآورند.
در سفر 7 روزه مديرعامل شرکت توسعه گردشگري ايران، مديرعامل صندوق احيا و بهرهبرداري از اماکان تاريخي و جمعي از آژانسداران و هتلداران و متخصصان و بروشورهاي تبليغاتي CD گردشگري و سرمايهگذاران ايراني به کنيا، صنايعدستي و معرفي ايران و جاذبههاي آن نيز به مقامات عاليرتبه وزارتخانه ميراث فرهنگي، گردشگري و حياتوحش و وزارت امور خارجه اين کشور اهدا شد. در اين سفر از شهر ساحلي مومباسا، قلعه پرتغاليها، حيات وحش ماسايي مارا، نارو مارو و هتلهاي اين شهرها و شهر نايروبي بازديد بهعمل آمد.
M/102
انتهای پیام/