به گفته وي تهيه عکس از مراسم آيينهاي ايراني در حوزههاي متفاوت و ثبت تصويري آيينهاي در معرض زوال و آيينهايي که امروزه کمتر اجرا ميشوند از اهداف اين برنامه است.
حسنزاده با اشاره به چاپ نخستين جلد از مجموعه کتابهاي مردم نگاري تصويري، آيينهاي ايراني در ماههاي آينده خاطرنشان کرد: اين کتاب در برگيرنده تصاويري از آيينهاي قاليشويان مشهد اردهال، علم وا چيني در سياهکل، شفاي مقدس در منطقه لوشان گيلان، قرباني شتر در کاشان ، مراسم پير شاليار در کردستان، آيين زار در بندر عباس و بندر لنگه، گواتي در سيستان و بلوچستان، پير چک چک در يزد و زيارت امامزاده گزو در مازندران با مقالات و مطالب تحليلي است.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي، \"پژواک آفتاب\" نام دومين عنوان کتاب از اين مجموعه است که با مقدمهاي در زمينه جايگاه حضرت محمد(ص) در آيينها و باورهاي مردم ايران با عکسهايي از مراسم مبعث پيامبر و بازتاب باورهاي اعتقادي و ايماني به آن حضرت در مراسمي با عنوان \"آق قويون\" که در منطقه ترکمن برگزار ميشود، تهيه شده است.
\"جلد سوم اين مجموعه به تصاويري از مراسم نخلگرداني در ابيانه، جلد چهارم به آيينهاي جشن تيرگاه در بين ارامنه تهران و مردم مازندران و پيرپتر سيستان و بلوچستان و جلد پنجم نيز به آيين ورزاجنگ در استان گيلان و چمر ايلام اختصاص يافته است.
آيين قاليشويان مشهد اردهال از جمله آيين هايي است که هر سال در دومين جمعه مهرماه در مشهد اردهال شهرستان کاشان برگزار مي شود. در اين مراسم دهها هزار نفر با گردآمدن در اين مکان با حمل تخته قالي بهعنوان نماد قالياي که پيکر حضرت سلطانعلي فرزند بلافصل امام محمد باقر ع بر روي آن تشييع شده آن را در چشمه شسته و به عزاداري مي پردازند.
حضرت سلطانعلي (ع) به دعوت مردم فين کاشان و براي هدايت و تبليغ دين اسلام به اين ديار هجرت کرده بود اما پس از سه سال ارشاد مردم به دستور هشام بن عبدالملک به شهادت رسيد. اهالي منطقه با شنيدن خبر درگيري امامزاده سلطانعلي (ع) با مزدوران هشام چوب به دست به ياري ايشان شتافتند اما پا پيکر قطعه قطعه شده آن حضرت مواجه شدند .آنان فرزند امام محمد باقر (ع )را با احترام در قالي گذاشته و در چشمه محل شستشو دادند.
115/
انتهای پیام/