به گزارش ميراث آريا(CHTN) ، در پروژه‌ بازسازي اين عمارت، تالار ارسي هفت‌دري در ضلعه غربي به شکل اوليه و سقف نيز با همان شيوه نخستين دوباره‌سازي شده و پس از پايان مراحل اجرايي براي بهره‌برداري به بخش خصوصي واگذار خواهد شد.

بنابراين گزارش، عمارت مشير ديوان که در دوره قاجار ساخته شده با برخورداري از تأسيسات مهم زيربنايي يکي از آثار تاريخي مهم سنندج به شمار مي‌آيد. نزديکي به موزه سنندج، حمام خان، غار کرفتو، ردياچه زريوار و مسجد دارالاحسان در کنار اماکن اقامتي و پذيرايي در نزديکي بنا از مزيت‌هاي مهم سرمايه‌گذاري در پرديس عمارت مشير ديوان بوده که در کنار مرمت ضلع شرقي بنا و تداوم عمليات اجرايي احيا، چشم‌انداز و افق روشني فراروي حضور سرمايه‌گذاران در روند بهره‌برداري عمارت مشير ديوان قرار داده است.

عمارت مشير ديوان که از منظر جغرافيايي در دامنه کوهستاني واقع شده با 5670 متر مربع عرصه و اعياني همکف 3150 متر مربع، داراي تالار و اتاق‌هاي بزرگ با 78 حياط اندروني است که تالار آن از ارسي‌هاي بزرگ و پرکار بهره‌ مي‌برد.

سرستون‌هاي کنده‌کاري شده با ازاره‌هاي سنگي ازجمله تزيينات عمارت باشکوه مشير ديوان بوده و جلوه کم‌نظيري از معماري ايراني را براي تبديل به هتل در اين بنا به نمايش گذاشته‌اند. از ديگر ويژگي‌هاي مشير ديوان سقف شيرواني با کلاه‌فرنگي در طبقات بالايي است که با برخورداري از تالار و ايوان ستوندار توجه هر بازديدکننده‌اي را به خود جلب مي‌کند.

بنا بر اين گزارش ، در ضلع شمالي عمارت و جلوي سردربنا، کوچه اي با جهت غربي- شرقي که در گذشته بازارچه پر رونقي بوده و آثار در و کرکره چوبي مغازه‌هاي بسته شده همچنان به چشم مي‌خورد، مشهود است.

اين گزارش حاکيست ؛ بهره‌گيري‌ عمارت مشير ديوان از نمادهاي معماري ايراني همچون گچبري، ارسي‌چوبي، گره‌چيني و نماسازي بر زيبايي اين اثر افزوده و آب جاري قنات نيز پيوند عناصري معماري و اعتقادي را تشديد کرده است.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386080115