\"حسين هاتفي‌فارمد\" معاون صنايع‌دستي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور روز گذشته در جلسه مديران کل و مشاوران که با حضور قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در معاونت صنايع‌دستي برگزار شد، با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) تصريح کرد: همانطور که از تمام معاونان خواسته شده بود تا در خصوص آخرين وضعيت هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان خود، همچنين تحليل اجتماعي اقتصادي آن، گزارش‌هاي دقيقي را به اين معاونت ارسال کنند امروز توانسته‌ايم تا حدودي به اين مهم دست يابيم.

وي در ادامه با اشاره به مهمترين معضل صنايع‌دستي کشور تصريح کرد: در حال حاضر مهمترين مسأله صنايع‌دستي کشور نداشتن آمار و اطلاعات از صنعتگران و فعالان بخش‌هاي متنوع صنايع‌دستي کشور است که سعي داريم اين مشکل را حل کنيم تا بهتر بتوانيم براي بهبود وضعيت و چگونگي تخصيص منابع و امکانات برنامه‌ريزي کنيم.

اين مقام مسئول با بيان اينکه در حال حاضر 650 مرکز آموزش در سطح کشور داريم که همگي به طور رايگان به آموزش مي‌پردازند، تصريح کرد:قرار است سال آينده بخش آموزش را به بخش خصوصي و مراکز آموزش عالي واگذار ‌کنيم.

معاون صنايع‌دستي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ادامه داد: معاونت‌ها در خصوص تعداد رشته‌هاي فعال و منسوخ شده ، تعداد هنرمندان شاخص و مشکلات صنايع دستي گزارش‌ها را آماده و تحليل و پيشنهادهاي کارشناسي خود را نيز بيان کرده‌اند.

هاتفي اعلام وضعيت هنرهاي سنتي و ارائه تعريف جامع از آن، امکانات و توانمندي‌هاي معاونت، تعداد همکاران شاغل و توانمندي‌ها و تحصيلات آنان را از ديگر مواردي ذکر کرد که معاونت‌ها در گزارش خود به آن پرداخته‌اند.

وي تأکيدکرد: همکاري با نمايندگان استان و ارائه پيشنهاد براي همکاري بيشتر و اعلام ميزان صادرات صنايع دستي و اسامي صادرکنندگان از ديگر مواردي است که از آن آگاهي داريم.

معاون صنايع‌دستي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به اينکه از تأسيس سازمان صنايع‌دستي ‌سال‌ها گذشته‌، اما هنوز اين حوزه شاهد رخدادهاي چشمگيري در رشته‌هاي تخصصي‌اش نبوده‌است، چنانکه ادغام آن طي يک سال اخير با سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري سابق، راه حلي براي حل مسايل اين حوزه ارزآور برآورد شده ‌است.

هاتفي ضمن اظهار تأسف از ناخرسندي اساتيد برجسته از حرفه تخصصي‌شان، تصريح‌کرد : هم‌اکنون بهترين اساتيد رشته‌هاي متنوع به دليل وضعيت نامساعد اقتصادي به فرزندان خود اجازه نمي‌دهند در حرفه آنان فعاليت کنند.

وي درنظرگرفتن شيوه‌هاي مناسب براي ارتقا انگيزه هنرمندان رشته‌هاي مختلف را يک ضرورت خواند و ادمه‌داد: براي مطرح‌کردن صنايع‌‌دستي ايران در دنيا بايد تمام ارگان‌هاي کشور دست به دست هم دهند.

هاتفي سرمايه‌گذاري و تجارت در حوزه ‌هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي را يکي از راهکارهاي پيشرفت اين حوزه دانست و ادامه‌داد: بايد کاري کرد که بخشي از اقلام مصرفي مردم کشور را صنايع‌دستي تشکيل‌دهد.

معاون صنايع‌دستي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با تأکيد بر اينکه اگر هنرمندان از بازار فروش توليدات خود اطمينان داشته‌باشند، به نوآوري و خلاقيت در آثارشان مي‌پردازند، اظهارداشت: اين وظيفه دولت است که با حمايت از هنرمندان و صنعتگران صنايع‌دستي مانع فعاليت آنان نشود بلکه زمينه حضور آنان در عرصه‌هاي مختلف ملي و بين‌المللي را فراهم‌آورد. با وجود صنايع‌دستي غني و متنوع کشور، اهميت و کاربرد توليدات اين هنر- صنعت متأسفانه تاکنون در جامعه تببين نشده‌است.

هاتفي همچنين با اشاره به اينکه افکارعمومي نيز اطلاعات شايسته‌اي درباره صنايع‌دستي ندارند، تصريح کرد: درحال‌حاضر همه مديران اجرايي کشور نگاهي ترحم‌آميز به صنايع‌دستي دارند و به نوعي معتقدند اين حوزه نيازمند محبت و کمک‌هاي جدي است.

وي با تأکيد براينکه بايد کاري کنيم تا در آينده همه از داشتن ارتباط با هنرمندان صنايع‌دستي افتخار کنند، افزود: صنايع دستي مي‌تواند عامل ارتباطي ميان کشورها باشد و ايجاد اين ارتباط نياز به تلاشي جدي و همتي صد چندان دارد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي‌سنتي کشور همچنين ادامه‌داد: بايد شرايط جامعه‌ را به‌گونه‌اي پيش ببريم تا مردم و ارگان‌هاي دولتي، صنايع‌دستي را بيش از پيش بشناسند.

وي در ادامه اين جلسه با اشاره به فعاليت معاونت استان‌هاي کشور، گفت: برنامه‌هاي استان‌ها و اقدامات آن‌ها، از اين پس به‌طور جدي پيگيري مي‌شود.

هاتفي در خصوص ادامه روند فعاليت کارکنان مع
اونت صنايع‌دستي نيز توضيح‌داد: براي انسجام بيشتر کارها سه مدير کل و چند مشاور در بخش‌هاي مختلف اين معاونت درنظر گرفته شده ‌است.

اين مقام مسئول افزود: اداره حفظ و احيا، بازرگاني و ترويج، سه اداره کلي است که کار خود را در اين معاونت آغاز کرده‌اند.

وي، با اشاره به انتخاب مديران اين اداره‌ها از ميان کارکنان معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي‌سنتي، گفت: با انتخاب اين افراد شاهد ايجاد همدلي و تعامل بيشتر در اين حوزه هستيم.

هاتفي ادامه داد: هر ماه مديران ارشد معاونت با سفر به استان‌ها و بازديد از کارگاه‌ها، مراکز آموزشي و مشکلات استان را بررسي مي‌کنند چراکه نيازمنديم تا حضور جدي خودمان را با استان‌ها و نزديکي با ستاد را به آن‌ها نشان دهيم.

وي در ادامه گفت: توليدکنندگان و مصرف‌کنندگان محصولات صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي ازسوي اين معاونت حمايت مي‌شوند.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي‌سنتي کشور ‌ گفت: نخستين سياست و هدف معاونت، شناسايي مشکلات توليدکنندگان براي تهيه مواد اوليه است.

هاتفي افزود: رفع اين مشکلات با توجه به اينکه کشور ما از نظر مواد اوليه صنايع‌دستي رتبه نخست را دارد، به‌طور جدي پيگيري مي‌شود.

وي تأکيد کرد: براي توسعه و افزايش توليدات صنايع‌دستي و تهيه مواد اوليه مي‌توان از بخش خصوصي نيز کمک گرفت.

هاتفي در ادامه با اشاره به اينکه خانواده‌ها صنايع‌دستي را کالايي لوکس مي‌دانند، تصريح کرد: بايد اين نگاه و نگرش مردم را نسبت به محصولات مذکور تغيير داد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور گفت: فرهنگ‌سازي و وارد کردن صنايع‌دستي به سبد خانوار، از سياست‌هاي حمايتي معاونت از مصرف‌کنندگان است.

وي افزود: بايد کاري کرد که استفاده و خريد محصولات صنايع‌دستي جايگزين کالاهاي خارجي شود.

114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386080119