\"سيد عليرضا قهاري\"، رئيس هيأت مديره انجمن مفاخر معماري ايران در گفتگو با ميراث آريا (chtn) بيان کرد: هيأت امناي انجمن مفاخر معماري هرسال يکي از استان‌هاي ايران براي معرفي دستاوردها، مشاهير، آثار و هر چيز به عنوان مفاخر آن استان را مورد توجه و بازگويي قرار مي‌دهند.

وي افزود: در سال 86، سابقه خبر فوق در نامه‌اي کتبي به استانداران سراسر کشور رسيد و تنها هفت استان کتباْ موافقت خود را براي شرکت در اين پروژه اعلام کردند.

قهاري خاطرنشان کرد: سال 86 به معرفي استان سمنان پرداخته و سال سمنان انتخاب شد. در مدت اين يک سال، برگزاري نمايشگاه استان سمنان در سعدآباد، فعال شدن بخش‌هاي خصوصي و دولتي استان، پيشنهادهاي انجمن مفاخر معماري به سمنان و پايه‌ريزي برنامه‌هاي بلند مدت که شاهد اجراي آن‌ها در سال‌هاي آينده هستيم، از جمله اقداماتي است که تاکنون استان سمنان براي معرفي و انجام فعاليت‌هاي خود انجام داده است.

وي ادامه داد: استان مرکزي و همدان نيز همزمان با استان سمنان جزو انتخاب‌هاي انجمن مفاخر معماري ايران بود. اما سال 86 به سمنان اختصاص يافت.

رئيس هيأت مديره انجمن مفاخر معماري ايران به chtn گفت: در جلساتي که اين انجمن با کارگروه‌هاي ميراث فرهنگي داشته، سال 87 را به سال استان مرکزي و معرفي ظرفيت‌ها و آثار تاريخي، فرهنگي استان نام‌گذاري کرد.

قهاري در مورد علت انتخاب اين استان‌ها افزود: اين استان‌ها، سرزمين‌هاي فراموش شده اي هستند که تمدن‌هاي قديمي و قابل بحثي را در دل خود جاي داده‌اند. با انتخاب آنها، بهانه‌اي براي مطالعات و شناخت استان‌ها به کارشناسان دست مي‌دهد.

وي برنامه توسعه پايدار استان مرکزي را شامل 20 بند دانست و اظهار داشت: اهداف اين برنامه شامل معرفي استان مرکزي تحت عنوان ايران کوچک به ايرانيان و جهانيان در سال 87، فعال‌تر نمودن کليه بخش‌هاي دولتي و غير دولتي در طول سال 87، جذب ديدگاه مسئولان و مردم به پتانسيل‌هاي استان در زمينه ميراث فرهنگي، گردشگري، صنعت . ....، خودباوري مردم استان به‌ويژه جوانان آن به اعتبارات استان مرکزي و اصلاح نگرش به جهت مثبت، ايجاد آمادگي ايفاي نقش مرکزيت استان مرکزي در کشور براي پذيرش بعضي امور که انحصار در پايتخت دارد، است.

رئوس برنامه‌هاي استان مرکزي در سال 87

بنابراين گزارش رئيس هيأت مديره انجمن مفاخر معماري ايران همچنين رئوس برنامه‌هاي استان مرکزي در سال 87 رابه شرح ذيل اعلام کرد :

1- توجه ويژه به ساخت و ساز، هويت و معماري شهرها و روستاها
2- بزرگداشت مفاخر علمي، ادبي و هنري
3- برقراري مسابقات ورزشي سراسري تحت عنوان جام استاني مرکزي
4- برگزاري سمينارهاي فرهنگي و اجتماعي
5- نام‌گذاري هر يک از شهرستان‌هاي استان و اجراي مراسم در روز مربوطه
6- برگزاري مسابقات فرهنگي و هنري
7- برگزاري کليه مناسبت‌ها به مرکزي استام مرکزي
8- ايجاد تشکل‌هاي دوستدار استان مرکزي در سراسر کشور
9- دعوت از هر يک از مقامات رسمي، هر کدام در يک ماه از سال
10- اجراي طرح تهيه سفرنامه مصور از استان
11- توزيع بن رايگان براي بازديد از استان مرکزي
12- برگزاري کنگره‌هاي سراسري دانشجويي، خبرنگاري، و ساير N.G.Oها
13- ايجاد پژوهشکده گردشگري ايران کوچک
14- بررسي امکانات شهر اراک به عنوان پايتخت صنعتي ايران
15- بزرگداشت ياد و خاطره شهيدان استان در طول انقلاب اسلامي 16- تدوين کتاب استان مرکزي
17- اعزام گروه‌هاي روابط عمومي ادارات استان به ساير استان‌ها براي معرفي استان مرکزي
18- دعوت از استان‌ها براي ايجاد دفتر ارتباطات استان در طول سال 87
19- تجليل از صنعت‌گران، کشاورزان، معلمان،‌کارمندان و مديران نمونه در طول سال
20- تقويت تشکل‌هاي مردمي در زمينه محيط زيست ساخت و ساز، امور خيريه، بسيج و .... و نيز برنامه‌هاي ديگر که به پيشنهاد انجمن‌ يا شوراي برنامه‌ريزي استان قبل از شروع سال 87 مورد بررسي و تصويب قرار خواهند گرفت.

لازم به ذکر است که مجموع برنامه‌ها با توجه به امکانات بالقوه استان توسط کميته برنامه‌ريزي استان مرکزي و زير نظر استانداري مورد بررسي و امکان سنجي بالفعل قرار گيرد. انجمن مفاخر معماري ايران در طول برنامه‌‌ريزي و اجراي برنامه‌ها به عنوان مشاور عمل خواهد کرد.

117/


انتهای پیام/

کد خبر 1386080156