وي افزود: در اين طرح بر ايجاد محلي براي زيارت و مراجعه مشتاقان تأکيد شد به همين دليل از سوي باستان شناسان کاوشهاي جدي صورت گرفت و در نهايت از روي يک مينياتور تصويري از بناي قديم مقبره شمس که به صورت دو گنبد و يک مناره سوم مربوط به دوره صفوي است به دست آمد که اکنون تنها مناره سوم باقي مانده است.
رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: اين مناره آجري بوده که با رديفهاي شاخ بز، کل و آجر مزين شدهاند.
خوشنويس درباره طرح يادمان شمس تصريح کرد: براي طرح يادمان شمس بايد بر تفکرات اصلي عرفان از لحاظ زيبايي و قدر و منزلت مقام شمس توجه مي شد و کار در خوري پديد مي آمد.
وي بيان کرد: طرح يادمان به صورتي طراحي شده که حرکت يک سماع و پرچم را در قضا نمايش ميدهد.
در کل اين طرح را دو حرف «ه» و «و» که بيان کننده «هو» و همان معشوق حقيقي است تشکيل مي دهد.
خوشنويس با اشاره به اينکه طرح اکنون در فاز صفر است اظهار داشت: پس از پردهبرداري و نمايش اين طرح در روز دهم و يازدهم آبان در خوي پس از نظرسنجي و بدون از بين رفتن ايده اصلي و برحسب ضرورت تغييراتي در طرح انجام خواهيم داد که فاز يک کار را تشکيل مي دهد و در نهايت تا سال آينده در همين زمان ساخت مقبره شمس را به پايان خواهيم برد.
رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري درباره پيکني اين مقبره گفت: اکنون در اين محل کاوشهاي باستانشنايان صورت مي گيرد، زيرا مقبرههايي کشف شده که مربوط به عاشقان و مريدان شمس است و در کنار او دفن شده اند. اين مقبرهها مربوط به دوره صفوي است و به همين دليل بايد صبر کرد تا اين کار به پايان برسد و پي کني نبايد باعث تخريب مقبره مسلمانان آن دوره شود.
115
انتهای پیام/