به گزارش ميراث آريا( CHTN)،مهدي شيخ‌الاسلام‌زاده مدير دفتر هماهنگي پروژه مديريت جامع آب و خاک البرز – پروژه مشترک با بانک جهاني- ضمن اعلام اين مطلب درخصوص زمان آبگيري سد البرز و جزييات و برنامه‌هاي حفاظت ميراث فرهنگي در منطقه پروژه به وسعت 54 هزار هکتار اظهار داشت: طبق برنامه و همچنين اظهارات مسئولان استان مازندران آبگيري سد البرز در پايان سال جاري آغاز خواهد شد و آبگيري کامل 2 تا 3 سال طول خواهد کشيد.

وي افزود: پروژه البرز يک پروژه نمونه در بحث توسعه پايدار است و در آن همه موضوعات اقتصادي، فرهنگي، مذهبي، اجتماعي ديده شده است و از آثار باستاني و مذهبي در محل سد و حوزه پروژه طبق برنامه‌ريزي‌هاي پروژه حفاظت خواهد شد و آسيبي متوجه آنها نخواهد بود.

وي خاطرنشان کرد:در مورد حفظ محيط زيست نيز مولفه‌هاي 1 و 4 پروژه به‌طور مستقيم حفظ محيط زيست، مديريت جامع و پايدار جنگل و مرتع در حوضه بالا دست و مديريت زيست محيطي را پيگيري مي‌کند هم‌اکنون مشاوران بين‌المللي با همکاري شرکت آب منطقه‌اي مازندران سازمان مراتع و جنگل‌ها و سازمان حفاظت محيط زيست در اين بخش از پروژه همکاري مي‌کنند.

وي در مورد پيشرفت اجراي پروژه دو هزار ميليارد ريالي مديريت جامع آب و خاک البرز خاطرنشان کرد: پروژه علي‌رغم مشکلات مالي و هماهنگي مسيري را که براي حرکت آن پيش‌بيني شده است ادامه مي‌دهد و مشاوران داخلي و خارجي در بخش‌هاي مختلف در اين پروژه که نمونه کاملي از يک طرح توسعه پايدار است فعاليت مي‌کنند.

وي خاطر نشان کرد:پروژه البرز هم‌اکنون در بخش سخت‌افزاري در حال توسعه و ساختن کانال‌هاي اصلي آب در منطقه است تا پس از آبگيري سد البرز، آب از طريق اين کانال‌ها و کانال‌هاي ثانويه به مناطق بهبود و سپس مناطق توسعه و سيستم مدرن آبياري زمين‌هاي کشاورزي منطقه راه‌ يابد.

شيخ‌الاسلام‌زاده در مورد وضعيت جذب وام پروژه اظهار داشت: متأسفانه در پروژه علي‌رغم فعاليت مشاوران و دست‌اندرکاران طرح مشکلاتي در جذب وام وجود دارد و به همين دليل تاکنون 50 درصد کمتر از آنچه براي جذب اعتبار تا شهريور 1386 پيش‌بيني شده است جذب کرده‌ايم.

وي در خصوص برنامه‌هاي پروژه براي جلب مشارکت مردمي و روستاييان گفت: افزايش پايداري و کمي توليدات کشاورزي از طريق بهبود شبکه آبياري و زهکشي و مکانيزم‌هاي مديريت مشارکتي از اهداف اصلي پروژه البرز است و اين هدف نشان مي‌دهد که مردم و منافع اقتصادي و اجتماعي آنان در صدر هدف‌هاي پروژه قرار دارد اما پروژه بدون جلب مشارکت مردم به اين هدف نخواهد رسيد. به همين دليل کارشناسان و مشاوران ملي و بين‌المللي طرح در زمينه اجتماعي در حال بررسي، گردآوري اطلاعات و تحليل داده‌ها براي جلب مشارکت مردمي در پروژه هستند.

وي افزود: در عين حال به‌صورت موازي نشست‌هايي با اهالي روستاها برگزار شده و مي‌شود تا آنان با مفاهيم و موضوعات کلي و اصلي پروژه آشنا شده و براي مشارکت در جلب مشارکت مردم در طرحي جامع مانند پروژه البرز که قريب به يک ميليون نفر مخاطب مستقيم دارد چندان آسان نخواهد بود.

مدير دفتر هماهنگي پروژه، پروژه مديريت جامع آب و خاک البرز تاکيد کرد:خوشبختانه واحدهاي اجرايي سازمان جهاد کشاورزي مازندران و شرکت آب منطقه‌اي مازندران تعامل خوبي با مردم منطقه دارند و اين تعامل براساس برنامه‌ريزي‌ها و براي جلب مشارکت مردمي قطعاً بيشتر خواهد شد. نتيجه اين مشارکت نيز سازماندهي تشکل‌هاي آب‌بران در منطقه پروژه خواهد بود.


گفتني است پروژه مديريت جامع آب و خاک البرز در استان مازندران با سرمايه‌گذاري قريب به 2000 ميليارد ريالي بانک جهاني و دولت ايران براي توسعه سيستم‌هاي آبياري و ايجاد تشکل‌هاي آب‌بران اجرا مي‌شود.

M/116


انتهای پیام/

کد خبر 1386080860