به گزارش ميراث آريا(chtn)، کتاب \"به¬سان¬رود\"، در برگيرنده خاطرات و ديدگاه¬هاي \"دکتر محمدحسن گنجي\" از مشاهير و مفاخر علمي کشور در راستاي بزرگداشت مقام علمي و فرهنگي مشاهير شهرستان بيرجند از سوي پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي بيرجند به چاپ رسيد.

در اين کتاب گفت و گوي \"امير حاجي صادقي\" با \"دکتر محمدحسن گنجي\" آمده که در محورهاي مختلف از جمله سال شمار زندگي، آثاري از ويکتوريا تا قطب شمال از پل دبيري عبور کردم، هواشناس در ستون نمدمالي، اداي دين به مدرسه شوکتيه، از بيرجند تا ژنو، در حاشيه دانشگاه و در فلات ايران است.

گزارش ميراث آريا مي‌افزايد: پروفسور دکتر محمدحسن گنجي در 21 خرداد 1291 خورشيدي در بيرجند به دنيا آمد. تحصيلات اوليه را در ايران سپري کرد و از دانشگاه ويکتوريا ليسانس تخصصي جغرافيا دريافت نمود. در سال 1333 نيز دوره دکتراي خود را در دانشگاه کلارک آمريکا به پايان رساند.

او از نخستين دانش¬آموختگان جغرافيا در ايران است که آموزش و کاربرد جغرافيا را در ايران دگرگون کرد و به حق مي¬توان پروفسور گنجي را پدر جغرافياي نوين ايران ناميد.

بنابراين گزارش؛ از جمله فعاليت‌هاي مهم او مي¬توان به راه¬اندازي و رياست هواشناسي ايران، راه‌اندازي دانشگاه بيرجند، معاونت دانشگاه تهران، همکاري با سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح، رياست انجمن جغرافي¬دانان ايران و بيش از نيم¬قرن تدريس در دانشگاه اشاره کرد.

اين گزارش حاکيست که کسب عنوان دانشمند برگزيده سازمان هواشناسي جهان در سال 2001 از جمله افتخارات اوست.

117


انتهای پیام/

کد خبر 1386082046