به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"حميد ضرغام\" عضو شوراي عالي صنايع‌دستي و استان دانشگاه علامه‌طباطبايي که در نخستين همايش فناوري اطلاعات و ارتباطات در حفظ، توسعه و احياي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي سخن مي‌گفت افزود: درحال حاضر در سراسر دنيا همه تجارت‌ها به صورت الکترونيکي صورت مي‌گيرد.

وي تصريح کرد: مهمترين نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات مي‌تواند در بازاريابي و جذب مشتري در سطح جهاني باشد.

ضرغام خاطرنشان کرد: با به‌کارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات در حوزه صنايع‌دستي مي‌توان در زمينه بازاريابي و اطلاع‌رساني بسيار موفق عمل کرد.

وي در خصوص نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات در حفظ و احياي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي اظهار داشت: زماني که بتوانيم با به‌کارگيري ICT محصولات صنايع‌دستي به جهانيان عرضه کنيم اين امر خود سبب حفظ آن محصول خواهد شد. چرا که بسياري از محصولات صنايع‌دستي به دليل نداشتن بازار فروش از بين مي‌رود.

اين استاد دانشگاه تأکيد کرد: همچنين با استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات مي‌توان نرم‌افزارهايي تهيه کرد که به سبب آن آموزش محصولات صنايع‌دستي را تسهيل بخشيد.

وي خاطرنشان کرد: از آنجا که درحال‌حاضر بسياري از محصولات صنايع‌دستي ايران و جهان ناشناخته است بدون شک با به‌کارگيري ICT مي‌توان در راستاي معرفي اين محصولات گام مؤثري برداشت.

عضو شوراي عالي صنايع‌دستي با اشاره به اينکه در عصر جهاني سازي صنايع‌دستي آخرين خاکريز هويت و اصالت است گفت: در دوران ICT زمان فاکتور با اهميتي به شمار مي‌رود.

وي با بيان اينکه دولت بايد بيش از پيش در زمينه ICT سرمايه‌گذاري داشته باشد تصريح کرد: مشارکت بخش خصوصي در اين زمينه نيز راهگشاست.

ضرغام افزود: مشارکت بخش خصوصي در زمينه ICT نيازمند انگيزه است که دولت مي‌تواند با حمايت‌ها و تشويق‌هاي خود در ايجاد اين انگيزه سهم بسزايي داشته باشد.

استاد دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به چالش‌هاي فرا روي کاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در ايران گفت: مشکل اصلي در استفاده از اين فناوري‌ها در کشور ما به موضوع زيربنايي برمي‌گردد چنانکه ما در زمينه IT و ICT دچار محدوديت هستيم که اين محدوديت به ويژه در مناطق کمتر توسعه يافته بيشتر احساس مي‌شود.

ضرغام تصريح کرد: در اين زمينه ما نيازمند برقراري يک نظام اطلاعاتي هستيم. ايجاد و گسترش بانک‌هاي اطلاعاتي و افزايش زمينه‌هاي تحقيقاتي مي‌تواند در اين خصوص مفيد باشد.

به گفته وي شرکت در جشنواره‌ها و نمايشگاه‌ها بايد جدي گرفته شود و در برنامه‌هاي آتي سازمان ميراث فرهنگي‌، صنايع‌دستي و گردشگري بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.

M/114


انتهای پیام/

کد خبر 1386082852