به گزارش ميراث آريا(CHTN)، کارشناسان با انجام آزمايش‌ها و تجزيه و تحليل مواد معدني موجود اعلام کردند تقريباً 150 نمونه از اين آثار به حدود 3 هزار سال قبل از ميلاد مسيح تعلق دارند.

که فسيل اين سنگ‌ها نشان مي‌دهد که خاستگاه اين مواد در منطقه‌اي در تايوان و 120 کيلومتري سواحل چين است. اين موضوع نشان مي‌دهند که اين جزيره کوچک حجم وسيعي از توليدات آسياي جنوب‌شرقي را به‌عهده داشته است.

براساس تحقيقات صورت گرفته اين محصولات از طريق درياي جنوب چين و راه تجاري آن منتقل ‌شده و به سراسر جهان فرستاده مي‌شده است.

\"پيتر بلمور\" از باستان‌شناسان دانشگاه ملي استراليا با اشاره به اينکه وجود اين شبکه تجاري گسترده حاکي از جمعيت وسيع، کشتي‌هاي دريانوردي مجهز و جامعه فعال آن دوره است که بسيار پيشرفته‌تر از آنچه تاکنون تصور مي‌شده است بوده‌اند.

محققان با مطالعه و بررسي 144 اثر ساخته شده از يشم که بيشتر آنها در کنار اسکلت‌هاي ماقبل تاريخ کشف شده‌اند معتقدند اين افراد مردماني ثروتمند بوده اند.

همچنين طرح‌هايي کنده شده بر روي اين سنگ ها بسيار به يکديگر شبيه هستند که نشان مي‌دهند محل ساخت بسياري از آنها مشابه بوده و بعدها به ديگر سرزمين‌ها برده شده‌اند.

\"چان هونگ\" از باستان‌شناسان مرکز مطالعات چين با اشاره به اينکه نمونه هاي کشف شده در ويتنام، تايلند، فيليپين و مالزي بسيار شبيه به نمونه‌هاي تايواني است گفت: پيش از انجام مطالعات فکر نمي‌کرديم محل ساخت همه اين آثار يکجا بوده باشد، اما هم‌اکنون نسبت به اين نظريه مطمئن‌تر هستيم و به وجود يک شبکه تجاري دريايي در پيش از تاريخ اطمينان داريم.

وي در ادامه گفت: اجداد مردمان آسياي جنوب شرقي حدود 4 هزار سال قبل از طريق مسيرهاي دريايي به سمت استراليا رفته‌اند.

وي افزود: در حال تهيه نقشه‌ايي از محل ساخت اين آثار و چگونگي انتقال آنها به ديگر مناطق هستيم تا شبکه تجاري گسترده‌ايي را که در زمينه اقتصادي و سياسي دنياي باستاني آسياي جنوب شرقي تأثيرگذار بوده مشخص کنيم.

M/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386083019