به گفته وي مردمشناسي پزشکي حقوقي يکي از شاخههاي کاربردي مردم شناسي است که کمتر در ايران شناخته شده است.
رضوانفر با اشاره به اينکه در گذشته اين رشته،شاخهاي از انسانشناسي زيستي به شمار ميرفت، خاطر نشان کرد: امروزه اين رشته به عنوان رشتهاي جداگانه داير شده و در کنار همکاري با جنبههاي نظري انسان شناسي و انسان شناسي پزشکي حقوقي ،براي تحقيقات جرم شناسي نيز بسيار مهم و حياتي به شمار مي رود.
بنا بر اين گزارش ،کتاب مقدمه اي بر انسان شناسي پزشکي حقوقي نوشته سرپندار ناس که از سوي عليرضا قبادي،راضيه زرين فرد و با همکاري مهناز شريفيان ترجمه شده با معرفي موضوعات در ارتباط با رشته انسان شناسي پزشکي حقوقي به مطالعه هويت،اسکلت و استخوانهاي کم و بيش باقيمانده از انسان پرداخته است.
بر اين اساس ، در اين کتاب از روي مطالعه قد و قامت به تشخيص زمان و علت مرگ و بازسازي صورت و روال برداشت،حفظ و نگهداري مواد اسکلتي اشاره شده است.
در کتاب جرم و جنايت که حاوي مجموعه مقالاتي در زمينه جرم و جنايت است و به کوشش غلامحسين بياباني صورت گرفته سعي شده تا تا به فهم مردم شناختي فرهنگ اقوام ايراني بويژه از منظر رخدادهايي همچون جرم، نزاع، قتل و .... که مي بايد به کنترل ان کوشيد ياري رساند و چگونگي کاربرد و کارکرد روش هاي سنتي فرهنگ اقوام را در رفع نزاع و جرم يادآور شود.
لازم به ذکر است که در اين کتاب برخي از رخدادها چون عصبيت هايي که منجر به قوام چرخه جرم مي شود به نقد کشيده شده است.
گفتني است که بررسي مسائل اجتماعي مهمي چون خشونت، جرم، جنايت و .... رشته مردم شناسي را به ادبياتي درعلوم اجتماعي نزديک ساخته و سعي مي کند به مشکلات برخاسته از ناهنجاري ها و بحران هاي اجتماعي پاسخ دهد.
اين دانش به طور ويژه با پژوهش حوزه جرم، نزاع و فرهنگ شيو هاي قومي موجود در فرهنگ هاي قومي ايران در رفع مسايل و مصائب ناشي از جرم، نزاع و ... را مورد مطالعه قرار مي دهد.
اين گزارش حاکيست ؛برگزاري مراسم رونمايي اين دو کتاب روز شنبه 10 آذرماه و با همکاري دفتر تحقيقات کاربردي پليس آگاهي صورت خواهد گرفت.
علاقه مندان جهت شرکت در اين مراسم مي توانند از ساعت 10 روز شنبه 10 آذرماه در محل برگزاري اين نشست ها واقع در تالار اجتماعات پژوهشکده حفاظت و مرمت به نشاني خيابان امام خميني (ره ) نبش سي تير حضور يابند.
120/
انتهای پیام/