به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"حسن طالبيان\" دبير علمي برگزاري اين کارگاه و مدير بنياد پژوهشي پارسه و پاسارگاد با بيان اين مطلب گفت: مديران سايت‌هاي تاريخي جهان و ساير اعضا بعد از بازديد از محور تاريخي نقش جهان اعلام کردند که اين کارگاه مرمتي بسيار مثبت بوده و آنها کاملا در جريان نحوه مرمت آثار و بافت‌هاي تاريخي ايران قرار گرفته‌اند.

وي ادامه داد: تعامل و تبادل تجريبات مرمتگران ايراني با ساير کشورها مانند هندوستان، ازبکستان و قزاقستان نکته ديگري بود که مديران سايت‌هاي جهاني سمرقند، بخارا، لاهور و تاج‌محل به آن اشاره کردند.

سايت‌هاي تاريخي سمرقند، بخارا، لاهور و تاج‌محل از جمله سايت‌هايي است که در فهرست ميراث جهاني ثبت شده است.

دبير علمي کارگاه با بيان اينکه نماينده يونسکو در آسياي ميانه و مديران سايت‌هاي جهاني برگزاري اين کارگاه را بسيار مثبت ارزيابي کرده‌اند، در گفتگو با ميراث آريا خاطرنشان کرد: اعضاي کارگاه بعد از بازديد از نقش جهان با تشکيل نشستي تخصصي با حضور \"حسن روانفر\" سرپرست سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان درباره نحوه مشارکت و همکاري سازمان نوسازي،‌شهرداري اصفهان، دانشگاه و عموم مردم با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اصفهان صحبت و تبادل نظر کردند.

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، آخرين بازديد اين گروه از بافت تاريخي اصفهان بازديد از محور تاريخي نقش جهان شامل بازار(تيمچه ملک عصارخانه)، عالي‌قاپو، مسجد امام، شيخ لطف‌الله، سردر قيصريه و باغ هشت بهشت بوده است.

بنا بر اين گزارش ، در اين بازديدها عبدالله جبل‌عاملي دومين اصفهان‌شناس ايران بعد از مرحوم دکتر شيرازي درباره معماري دوره‌هاي مختلف بناهاي اين محور توضيحات لازم را داد.

لازم به ذکر است که اعضاي کارگاه معماري ايراني، تيموري و مغولي هم‌اکنون در شيراز مشغول بازديد از بافت و آثار تاريخي اين شهر هستند.

به گزارش (CHTN)، کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و دوره تيموري در راستاي برنامه‌هاي آموزشي سال جاري معاونت ميراث فرهنگي و با توجه به اهميت همکاري‌هاي بين‌المللي با همکاري يونسکو دوره آموزشي 10 روزه‌اي در ايران برگزار شده است. ضمن آنکه کليه برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده و کارهاي اجرايي اين کارگاه برعهده صندوق احيا و بهره‌برداري از آثار تاريخي است.


بر اين اساس ، قرار است اين دوره‌هاي آموزشي به ترتيب در هند و ازبکستان (2008) به مدت ده روز برگزار شود.

هدف از اين دوره‌ها بررسي و شناخت معماري و شهرسازي دوران اسلامي(ايراني، مغولي و تيموري) و بررسي روش‌هاي حفاظتي و مرمتي فناوري و مصالح مورد استفاده در امر حفاظت و مرمت است.

اين گزارش حاکيست ؛در اين کارگاه کارشناسان معماري و شهرسازي يونسکو و کشورهاي هند، ازبکستان، پاکستان از شهرهاي کاشان، اصفهان بازديد کرده و آخرين سفر آنها به شيراز است. ضمن آنکه قرار است مراسم اختتاميه اين کارگاه نيز در شهر شيراز برگزار شود.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091234