\"حميد بقايي\" قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا(‌‌ CHTN) گفت: پژوهشگاه سازمان در برابر اين اقدام يونسکو، متولي معرفي حاج بکتاش ولي نيشابوري به عنوان صوفي و عارف ايراني است. ضمن آنکه بايد نهادهاي ديگر همچون وزارت ارشاد نيز در برابر اين اقدام يونسکو واکنش نشان دهند.

وي افزود : همچنين اقدام ديگر سازمان اين است که از طريق نماينده خود در يونسکو نسبت به مخدوش کردن اين شخصيت فرهنگي و عارف ايراني اعتراض خود را اعلام مي‌کند.

خاطرنشان مي‌شود که مقامات يونسکو روز گذشته و با توجه به اينکه سال 2007 را سال مولانا،ناميده‌اند، سال 2008 و 2009 را نيز به نام دو نفر از بزرگان ترک نامگذاري مي‌کنند.

بنا بر اين گزارش ، در گزارش يونسکو آورده شده سال 2008 به نام \"محمود الکاشغري\" دانشمند و واژه‌شناس قرن 11 ترک زبان و سال 2009 به نام حاج بکتاش ولي از صوفيان بزرگ که نام او در آثار مولانا ذکر شده است نامگذاري مي‌شود.

به گزارش ميراث آريا، وزارت فرهنگ و گردشگري ترکيه اوايل امسال با ارائه درخواستي از سازمان جهاني يونسکو خواست تا سال 2008 را به نام \"محمود الکاشغري\" و سال 2009 را نيز به نام \"ملانصرالدين( نصرالدين هوجا)\"، از طنزپردازان مشهور ترکيه‌ايي نامگذاري کنند. يونسکو پس از انجام ارزيابي‌هاي اوليه اعلام کرد به جاي ملانصرالدين سال 2009 به‌نام \"‌حاج بکتاش ولي نيشابوري \" ديگر دانشمند معرفي شده از طرف وزارت فرهنگ ترکيه نامگذاري خواهد کرد.

اين گزارش حاکيست ؛ \"سيد محمد رضوي\" از سادات رضوي خراسان معروف به حاج بکتاش ولي نيشابوري و اهل نيشابور بوده است . اين صوفي پس از آنکه در قرن ششم يا هفتم هجري در دوران سلاطين عثماني از ايران به ترکيه مهاجرت کرد در آناتولي طريقت شيعي بکتاشي را بنياد گذاشت . بکتاشيان به خاطر شيعه بودنشان و اعتقاد به دوازده معصوم (ع) و اهل بيت پيامبر (ص) از يکسو و خراساني بودن حاج بکتاش بنيان‌گذار آن ، از سوي ديگر رابطه معنوي خاصي با ايران دارند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091518