به گزارش ميراث آريا chtn))،سيد\"محمدرضا فاضل هاشمي\" رئيس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي با بيان اين مطلب گفت: يکي از اين آثار قرآن خطي ارزشمندي است که توسط محمدهاشم لولؤي اصفهاني که از پيروان سبک استاد احمد نيريزي بوده در سال 1183 هجري قمري کتابت شده است.

وي خاطرنشان کرد: چهار صفحه اول آن تمام تذهيب با دو کتيبه پهن داليري زرين و در پنج صفحه اول سوره بني اسرائيل بين السطور زراندازي شده است.

هاشمي با بيان اينکه اين قرآن داراي 287 صفحه در ابعاد 22 × 34 سانتيمتر که جلد مشکي آن با گل و برگ زرين و شاخه گل نرگس به شکل بسيار چشم‌نوازي تذهيب شده است، افزود: شاهنامه فردوسي ديگر کتاب خطي جذب شده است که صفحه اول آن داراي سرلوح نيم ترنجي شرفه‌دار همراه با کتيبه قلم‌داني مذهب و مرصع، جداول اوراق به زر تحريردار و لاجورد، کمندکشي به زر و داراي چهار مجلس تصوير مينياتور ظريف متناسب با اشعار است که نقاش موضوع شعرها را به طرز بسيار زيبايي به تصوير کشيده است.

وي تصريح کرد: اين شاهنامه داراي 282 صفحه به ابعاد 20 × 30 سانتيمتر با جلدي دوريه با نقش گل و بوته در زمينه مشکي است که به سبک دوره قاجاريه، تذهيب شده است.

رئيس اداره مخطوطات، کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي را يکي از کتابخانه‌هاي کم‌نظير جهان اسلام دانست و تصريح کرد: از آنجا که اين کتابخانه داراي تجربيات منحصر به فردي در زمينه حفاظت و نگهداري آثار خطي است، به کساني که کتب خطي و مجموعه‌هاي اسنادي در منزل نگهداري مي‌کنند توصيه مي‌شود که آنها را به هر صورتي که صلاح مي‌دانند (اهداء يا فروش) به اين مرکز تحويل نمايند تا از اين آثار مطابق با استانداردهاي جهاني حفاظت و نگهداري شود.

اين گزارش حاکيست ؛ سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي در سالهاي اخير با ايجاد اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگي با کارگاههاي مختلف فعاليت‌هاي گسترده‌اي را در راستاي حفاظت از آثار فرهنگي انجام داده است که از جمله دستاوردهاي آن مي‌توان به مرمت قرآن‌هاي منسوب به دستخط مبارک ائمه اطهار(ع)، قرآن خطي منحصر به فرد بايسنقري، تابلوهاي نقاشي کمال‌الملک و بزرگترين پرده تعزيه‌خواني دوره قاجار را نام برد .

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386100334