وي افزود: اين آييننامه با هدف ساماندهي مرمت بناها و محوطهها، بررسي علمي و استفاده از توان کارشناسي استانهاي سراسر کشور تدوين شده است.
صابري با بيان اينکه در اين آييننامه استانهاي کشور به سه سطح تقسيم ميشود،خاطرنشان کرد: استانهاي سراسر کشور با توجه به تنوع و نيروهاي کارشناسي به سه دسته استانهاي اول، دوم و سوم تقسيمبندي شدهاند.
به گفته مدير کل دفتر حفظ و احياي محوطهها و بناهاي تاريخي، استانهايي همچون اصفهان، خراسان رضوي، کرمان، يزد، فارس و تهران به عنوان استانهاي اول انتخاب شدهاند. اعضاي شوراي فني استانهاي اول 12 نفر است و رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان به عنوان رئيس اين شورا و معاون ميراثفرهنگي آن نيز به عنوان دبير شورا انتخاب ميشود.
وي ادامه داد:اعضاي استانهاي دوم به همراه رئيس و دبير 9 نفر است و اعضاي استانهاي سوم شش نفر خواهد بود.
صابري درباره تخصص اعضاي حاضر در اين شورا به ميراثآريا گفت: اعضاي شوراي فني استانها بايد از ميان کارشناسان مرمت، معماري، عمران، حقوقي، باستانشناسي، محيط زيست و تأسيسات باشند.
تعيين ميزان مداخلات در آثار تاريخي در اين آييننامه موضوع ديگري است که مدير کل دفتر حفظ و احياي محوطهها و بناهاي تاريخي به آن اشاره کرد و گفت: اين شورا مرجع رسيدگي به اقدامات پيشگيرانه، ضروري و تهيه طرح جامع در حوزه مرمت آثار تاريخي است. بنابراين شوراهاي فني در استانهاي سطح يک بايد هر دو هفته يکبار، استانهاي سطح دو هر سه هفته يکبار و استانهاي سطح سه هر چهار هفته جلسات اين شورا را تشکيل دهند.
صابري با اشاره به مرمت 1200 تا 1300 اثر تاريخي در کشور که تنها بين 200 تا 300 طرحهاي مرمتي به عنوان طرحهاي ملي هستند، خاطرنشان کرد: دفتر حفظ و احياي بناهاي تاريخي در سالهاي گذشته از بسياري از اقدامات مرمتي که در استانها انجام ميشد اطلاع نداشت. اين موضوع خطر بزرگي براي بناها و محوطههاي تاريخي استانهاي کشور بود.
وي ادامه داد: به همين دليل دبيرخانه شوراي فني استانها در دفتر مرکزي شکل گرفته تا اين شورا بتواند عملکرد شوراي فني استانها را مورد ارزيابي قرار دهد. در صورتيکه شوراي فني استانها نتوانند خواستههاي حفاظتي آثار تاريخي که منطبق با شوراي فني ستاد مرکزي است را برآورده کنند شوراي فني استانها منحل خواهد شد.
115/
انتهای پیام/