به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"ابوالقاسم اسماعيل پور\"رئيس اين پژوهشکده با بيان اين مطلب گفت: از 60 مقاله رسيده به دبيرخانه همايش 30 مقاله در سه حوزه پژوهشي زبان و گويش، زبان‌هاي باستاني ، کتيبه‌هاي کهن و متون و کتيبه هاي دوران اسلامي در قالب سخنراني ارايه خواهد شد.

وي افزود:زبان‌هاي باستاني، متون باستاني اعم از اوستايي، فارسي ميانه و غيره، کتيبه‌هاي فارسي باستان، عيلامي، اکدي، پارتي و فارسي ميانه از جمله محورهاي اين همايش به شمار مي روند.

کتيبه‌هاي بناها، گور نبشته‌ها، نسخ خطي، اسناد تاريخي و اشياي موزه اي، گويش‌هاي ايراني، زبان‌شناسي تاريخي و تطبيقي و واژگان نگاري از ديگر موضوعاتي است که در اين همايش مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.

به گفته رئيس پژوهشکده زبان شناسي، کتيبه‌ها و متون عليرغم آنکه اين همايش در سطح ملي برگزار خواهد شد اما اساتيد ايراني از کشورهاي هلند و سوئيس نيز با ارسال مقالاتي در زمينه محورهاي همايش تمايل خود براي شرکت در اين همايش را اعلام کرده اند.

اسماعيل پور کتيبه‌هاي صخره اي نويافته در کاشان، گويش هاي کردي، سمناني، مازندراني، گويش هاي در خطر، ترجمه هاي اوليه قرآن مجيد و ريشه هاي آن در فارسي باستان و ..... از جمله موضوعات سخنراني هاي اين همايش بيان کرد.

بنا بر اين گزارش، برپايي نمايشگاه‌هاي کتاب و مولاژ کتيبه‌ها و ارايه دستاوردهاي طرح اطلس ملي به صورت ديجيتالي از بخش‌هاي جانبي اين همايش خواهد بود.

لازم به ذکر است که در اين همايش همچنين نرم افزار خط ميخي در قالب لوح فشرده به علاقه مندان و پژوهشگران ارايه خواهد شد.

اين گزارش حاکيست ؛ پژوهشکده زبان شناسي، کتيبه‌ها و متون در سال 1376 با توجه به پژوهش‌هاي انجام گرفته و در حال اجراي سال‌هاي قبل همچون زبان‌شناسي و گويش در ادامه طرح جمع آوري نمونه‌هاي گويشي، تدوين اطلس زبان‌شناسي ملي ايران، مطالعات کتيبه خواني و قرائت کتيبه‌هاي نو يافته در حفاري هاي باستان شناسي به زبان هاي ايراني و غير ايراني ايلامي، اکدي، آرامي، اورارتويي و کتيبه ها و متون دوران اسلامي تأسيس شده است.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386101639