در مراسم دومين دوره جايزه کتاب فصل که در سراي اهل قلم خانه کتاب برگزار شد، هيأت داوران لوح تقدير و پنج سکه بهار آزادي را به منيژه هاديان مسوول گروه پژوهشي شناخت مواد و فناوريهاي کهن پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي اهدا کرد.
\"منيژه هاديان\" مؤلف کتاب \"کاربري پژوهشهاي آزمايشگاهي در حفاظت و مرمت آثار تاريخي\" درباره اين کتاب به CHTN گفت: در اين کتاب که شامل 7 فصل است سعي شده ضمن آشنا کردن حفاظت بنا با ابزارها و لوازم آزمايشگاهي، ارتباط بين رشته مرمت آثار و شاخههاي مختلف علوم را توضيح داد.
وي با بيان اينکه تأليف اين کتاب زير نظر دکتر وطندوست رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و مرحوم دکتر شيرازي رئيس ايکوموس ايران انجام شده است، افزود: در فصل اول کتاب به نوع مطالعات مربوط به بناهاي تاريخي و عوامل مؤثر در آنها پرداخته شده است.
به گفته هاديان مقايسه علم پزشکي و مرمت براي آشنايي با يک شيوه نظامدار تشخيص و درمان مناسب آثار، روشن کردن جايگاه و ارتباط پژوهشهاي آزمايشگاهي در اين نظام محتويات فصل دوم کتاب است.
مسوول گروه پژوهشي شناخت مواد و فناوريهاي کهن پژوهشکده حفاظت و مرمت تصريح کرد: ارائه علائم ظاهري و فرسودگيهاي معمول مواد و مصالح ساختماني بناهاي تاريخي به عنوان اولين مرحله تشخيص يا درک عيني بر پايه مطالعات علمي بعدي به همراه شرح اجمالي از فرآيند فرسودگي آنها نيز در فصل سوم آورده شده است.
وي يادآور شد:معرفي پژوهشهاي علمي روي مواد و مصالح به کمک ابزارها و روشهاي ساده و دستگاهي براي استفاده و آگاهي بيشتر نسبت به اهميت و فوايد اين پژوهشها در آسيبشناسي و تصميمگيريهاي حفاظتي فصول چهارم و پنجم را به خوداختصاص داده است.
هاديان با بيان اينکه در فصل ششم تعدادي از طرحهاي تحقيقاتي روي مواد و مصالح آثار معماري کشفشده در چند محوطه تاريخي خاطرنشان کرد: هدف از ارائه اين اطلاعات آشنايي با کاربردهاي عملي روشهاي علمي و نتايج حاصل از آنها بوده است.
به گفته وي، در فصل هفتم برخي از نکات قابل توجه درباره معماريهاي لازم براي انتخاب روشهاي آزمايشگاهي و نحوه همکاري حفاظتگران آثار و متخصصان آزمايشگاهي عنوان شده است.
115/
انتهای پیام/