به گزارش ميراث آريا( CHTN)، روبرت نيل مک گريگور مدير موزه بريتانيا روز گذشته (15 بهمن) با اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در زمينه توسعه همکاري‌‌ها و برگزاري نمايشگاه ايران دوره صفوي ديدار و گفتگو کرد.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اينکه موزه بريتانيا در دنيا داراي موقعيت خوبي است و فرصت مناسبي براي معرفي ايران در عرصه جهانيبه شمار مي‌رود، اظهار داشت: ايران سابقه درخشاني در دوران‌هاي مختلف باستاني و در دوره اسلامي داشته، اما شناخت جهاني از فرهنگ و تمدن اين سرزمين چندان مناسب و کافي نبوده است.

وي افزود: همواره کساني بوده‌اند که چهره واقعي ايران را در دنيا مخدوش کرده‌اند.

مشايي با بيان اينکه برگزاري نمايشگاه امپراطوري فراموش‌شده فرصت مناسبي براي آشنايي مردم دنيا با تاريخ ايران بود، خاطرنشان کرد: هيچ ترديدي نيست اگر ما به سمت صلح پايدار و آشنايي جوامع گام برداريم، جوامع به يکديگر نزديک شده و فاصله‌ها از بين مي‌رود.

به گفته معاون رئيس جمهور نمايشگاه امپراطوري فراموش‌‌شده ظرفيت مناسبي براي ادامه همکاري‌هاي موزه بريتانيا و موزه ملي است. به همين دليل سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري از همکاري‌هاي مشترک در زمينه کارهاي فرهنگي در ابعاد جهاني حمايت لازم را خواهد کرد.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين پيشنهاد که دو موزه ملي و بريتانيا مي‌توانند در زمينه مسائل باستان‌شناختي،‌ تاريخ بعد و قبل از اسلام، تجربيات موزه‌داري پژوهش‌هاي مشترک انجام‌ دهند، تأکيد کرد: با استقبال از پروژه‌ها و برگزاري همايش‌هاي مشترک مي‌توان فرصت‌هاي خوبي را در عرصه جهاني ايجاد کرد.

در ادامه اين ديدار،‌ روبرت نيل مک گريگور مدير موزه بريتانيا به منظور برگزاري نمايشگاه دوره صفوي در موزه بريتانيا با معاون رئيس جمهور ديدار کرد.
وي با اشاره به طراحي و برنامه‌ريزي براي برگزاري اين نمايشگاه گفت: با توجه به تجربيات بدست آمده در نمايشگاه امپراطوري فراموش‌شده، درصدد هستيم در اين نمايشگاه هم تمرکز روي شخصيتي از دوران صفوي باشد.

وي با بيان اينکه درصدد هستيم در اين نمايشگاه تمرکز روي شاه عباس صفوي و توجه وي به مذهب شيعه باشد، خاطرنشان کرد: همچنين طراحي اين نمايشگاه به گونه‌اي است که به اماکن مذهبي شهرهايي چون مشهد، قم و اردبيل که مقبره شيخ صفي‌الدين اردبيلي است، توجه ويژه‌اي شده است.

به گفته مدير موزه بريتانيا قرار است در نمايشگاه صفوي فيلم‌هاي مختلفي درباره اين دوره مهم تاريخي و شخصيت شاه عباس ساخته شده و اين فيلم‌ها از شبکه BBC و ساير شبکه‌هاي تلويزيون انگلستان پخش شود. ضمن آنکه در اين نمايشگاه ايران شيعي به تمام جهان معرفي خواهد شد.

در ادامه اين ديدار مک گريگور پيشنهاد سفر سازندگان فيلم‌ها را به به مشهد و حرم امام رضا(ع)، قم و اردبيل داد که اين پيشنهاد مورد موافقت رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري قرار گرفت.

به گفته وي، همچنين قرار است در نمايشگاه صفوي برنامه‌هايي که در ارتباط مستقيم با دين اسلام است مانند اجراي تعزيه توسط گروه ايراني برگزار شود.

شيلا کمبي سرپرست بخش اسلامي موزه بريتانيا و طراح برگزاري نمايشگاه دوره صفوي گفت: اين نمايشگاه از چهار بخش تشکيل شده است. بخش اول درباره شاه عباس صفوي، معماري اين دوره و اشياي تاريخي که شاه عباس به جاهاي مختلف وقف کرده و همچنين اشياي هديه‌شده به شاه و تمرکز بر مسجد شيخ لطف‌الله است.

وي افزود: قسمت دوم درباره اردبيل، اشيايي که شاه عباس به اردبيل و مقبره شيخ صفي اهدا کرده، تاريخچه‌اي از چيني‌خانه اردبيل و معماري چيني‌خانه و نحوه مرمت آن خواهد بود.

کمبي با اشاره به اينکه قسمت سوم اين نمايشگاه با تمرکز به حرم امام رضا(ع) است، خاطرنشان کرد: اين بخش به سفر شاه عباس و وقف قرآن‌ها و متون نفيس تاريخي به آستان قدس اشاره دارد.

به گفته سرپرست بخش اسلامي موزه بريتانيا در اين بخش کارهاي مربوط به عليرضا عباسي که خطاطي خود را نه فقط روي گنبد حرم بلکه روي پلاک‌هاي فلزي مقبره امام رضا(ع) انجام داد، تبديل به فيلم کرده و نمايش خواهيم داد. ضمن آنکه خواستار به نمايش در آمدن فرش‌هاي آستان قدس رضوي و يا فرش‌هاي مشابه آن هستيم.

وي تأکيد کرد: پايان نمايشگاه درباره ارتباط شاه عباس صفوي با قم است. زيرا شاه، در دو سال آخر عمرش متون مهمي را به قم وقف کرد. به همين دليل قرار است در اين نمايشگاه توجه ويژه‌اي درباره ارتباط شاه با قم و اينکه به چه علت بعد از شاه عباس صفوي، تمامي شاهان اين دوره در قم دفن شده‌اند، بشود.

کمبي خاطرنشان کرد: در اين نمايشگاه علاوه بر تمرکز روي شخصيت شاه عباس، به شخصيت‌هاي مهم ديگري که در دربار شاه بودند مانند عليرضا عباسي‌، رضا عباسي و شيخ بهايي توجه ويژه‌اي خواهد شد.

در پايان اين ديدار اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري موافقت کرد اين نمايشگاه در سال 2008 در موزه بريتانيا برگزار شود. همچنين قرار شد مذاکرات بعدي براي برگزاري و انجام هماهنگي‌هاي بيشتر بين رئيس کل موزه ملي ايران و مدير موزه بريتانيا انجام شود.

لازم به ذکراست، در اين ديدار محمدرضا مهرانديش رئيس کل موزه ملي و محمد کاظم خلدي‌نسب سرپرست بخش بين‌الملل سازمان نيز حضور داشتند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386111618