لوح تقدير مشايي به پديدآورنده مجموعه هفت رخ فرخ ايران اهدا شد

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين مراسم ضمن قدرداني از پديدآورندگان اين مجموعه گفت: تجليل از پديدآورندگان مجموعه هفت رخ فرخ ايران تجليل از شکوه انسان‌هايي است که به هر دليلي از ظرفيت‌ها و توانايي‌هاي خود براي معرفي ايران استفاده کرده‌اند.

وي افزود: اين موضوع نشان مي‌دهد که اگر جامعه و ملتي فرصت کافي و لازم داشته‌ باشند مي‌توانند جلوه‌هاي زيبايي از زندگي انسان ايراني را خلق کنند.

مشايي با بيان اينکه اگر ملت ايران در طول تاريخ دچار فراز و فرود نبود، امروز در جهان جايگاه متفاوت و تأثيرگذارتري داشت، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ميزان بهره‌مندي از انسان‌ها نسبت به 100 سال گذشته افزايش يافته است.

به گفته معاون رئيس جمهور، امروز اگر نام ايران در تاريخ مي‌درخشد نه به خاطر حاکميت سرزميني و امپراطوري است؛ بلکه اين درخشندگي به دليل تفاوت انسان‌ها در همزيستي و تعامل با يکديگر در طول تاريخ بوده است.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اينکه امروز بايد در عرصه جهاني با مطالبات انساني حضور يابيم، تصريح کرد:ضروري است که براي نشان دادن ايران با عظمت، انديشه‌هاي بلندي که در طول تاريخ شکل گرفته است را بيان کرده و با نشان دادن عظمت و تمدن ايران اعتماد جهاني را جلب کنيم. ضمن آنکه مي‌توان با نشان دادن شناسنامه فرهنگي ايران فرصت‌هاي لازم براي بيان عظمت انسان را بدست خواهيم آورد.

در ادامه اين مراسم، فرزين رضاييان پديدآورنده کتاب هفت رخ فرخ ايران در زمينه تهيه اين اثرگفت: هفت رخ اين مجموعه عبارت است از رخ اول گهواره تمدن، رخ دوم مديريت يک امپراتوري چهاني، رخ سوم چهارراه تمدن‌ها، رخ چهارم دوران طلائي فرهنگ ايران، رخ پنجم ميناگري با کلمات، رخ ششم استوار چون سرو و رخ هفتم بازآفريني يک تمدن.

وي افزود: در اين کتاب نقش ايرانيان در شکل گيري تمدن بشري و تاثير گذاري آنان در عرصه‌هاي مختلف علمي و فرهنگي جهان از زبان بسياري از صاحب‌نظران و ايران‌شناسان جهاني همراه با تصاويري از شاهکارهاي هنر ايراني ارايه شده است.

به گفته اين محقق که تهيه مجموعه شکوه پارسي را در کارنامه خود دارد، گفت: انگيزه اصلي براي تهيه اين کتاب به سال‌هاي 1354 باز مي‌گردد زماني که براي ادامه تحصيل راهي آمريکا شدم و با سوال‌هاي مردم و ديگر دانشجويان در خصوص ايران مواجه شدم و پي بردم که متأسفانه اين سرزمين کهن، براي بسياري از مردم دنيا و جوانان ايراني ناشناخته و يا کم شناخته شده است. بنابراين مقدمات تهيه اين کتاب از سال 1993 با تحقيق و فيلمبرداري از آثار ايراني موجود در کشورهايي همچون فرانسه، آلمان و روسيه نيز ديدار و جمع آوري اطلاعات از 70 ايران‌شناس و شرق شناس جهان آغاز و منجر به چاپ آن در سال 1386 در قالب يک کتاب 250 صفحه‌اي و فيلمي يک‌ ساعته شد.

وي در پايان تصريح کرد: از اينکه عشق، ايمان و فرهنگ خود را در راه معرفي تمدن و فرهنگ ايراني به کاربرده‌ام بسيار اظهار خرسندي مي‌کنم.

بنا بر اين گزارش، هفت رخ فرخ ايران اثر فرزين رضائيان و همکارانش حاصل چندين سال تحقيقات و تجربيات دانشمندان ايراني و خارجي و مجموعه‌اي شامل کتاب و لوح فشرده در قالب DVD است. لوح فشرده شامل يک فيلم مستند زيبا به دو زبان فارسي و انگليسي است که در آن قسمت‌هائي از شکوه و عظمت تخت جمشيد و ساير آثار باستاني ايران زمين با استفاده از فن‌آوري پيشرفته کامپيوتري، بازسازي شده است.

سيد طه هاشمي معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري نيز در اين مراسم با تقدير از پديدآورندگان اين کتاب گفت: از نکات تهيه اين مجموعه آن است که براي تهيه آن با ايران‌شناسان بنام جهان درباره فرهنگ و تمدن ايران صحبت و گفتگو شده است.

وي افزود: در گذشته کساني که مي‌خواستند اسلام را بيان کنند به تخريب ايران پرداخته تا از اين طريق ايران اسلامي را معرفي کنند. بنابراين مورخان در انتقال دوره ساساني به اسلامي بسيار غيرواقع‌بينانه به نگارش تاريخ پرداخته‌اند.

وي با بيان اينکه مجموعه هفت رخ فرخ، تمدن ايران را به صورت يک پيکره معرفي کرده است، خاطرنشان کرد: سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و پژوهشگاه از اين کارها همواره حمايت مي‌کند تا هر چه بهتر بتوان ايران را معرفي کرد.

در پايان اين مراسم لوح تقدير اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به فرزين رضاي
يان اهدا شد.

بنا بر اين گزارش، در اين مراسم، محمدکاظم خلدي‌نسب سرپرست بخش بين‌الملل، حسن فاضلي رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي، عبدالرسول وطن‌دوست رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت، مرتضي رضوانفر رئيس پژوهشکده مردم‌شناسي، ابوالقاسم اسماعيل‌پور رئيس پژوهشکده زبان‌شناسي، کتيبه‌ها و متون، محمدرضا مهرانديش رئيس کل موزه ملي،‌ سيد مهدي موسوي معاون پژوهشي پژوهشگاه نيز حضور داشتند.

115/








انتهای پیام/

کد خبر 138611241