در ديدار \"سيد طه هاشمي\" با \"جويس فادا بوسي\" معاون وزير جهانگردي و محيط زيست آفريقاي جنوبي همکاريهاي علمي و پژوهشي مشترک به ويژه در زمينههاي توسعه گردشگري مورد تاکيد قرار گرفت.
هاشمي نياز انسان به شناخت انسانهاي ديگر را از جمله انگيزههاي گردشگري عنوان کرد و گفت: در دنياي کنوني مرزهاي جغرافيايي همانند گذشته نميتواند داراي معنا باشد، زيرا انسانها احساس نزديکي بيشتري نسبت به هم يافتهاند و در آينده نيز مفهوم انسان آمريکايي، آسيايي، آفريقايي و يا اروپايي از بين خواهد رفت.
وي در اين ديدار هاشمي خواستار برگزاري نمايشگاهي از آثار تاريخي ايران مربوط به حوزه تمدني دورههاي پيش از تاريخ، تاريخي و اسلامي، هفتههاي فرهنگي به منظور آشنايي به آداب، سنن و فرهنگ دو ملت را که ميتواند زمينه ساز فعاليتهاي فرهنگي، علمي و پژوهشي بين دو کشور باشد و نيز به تبادل تجارب در عرصههاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي، محيط زيست و گردشگري بيانجامد شد.
دغدغههاي حاصل از توسعه گردشگري در خصوص حفظ محيط زيست، احترام به آداب، رسوم، سنن و قوانين کشورها از ديگر موضوعات مطرح شده در اين نشست بود.
هاشمي تصريح کرد: ما در 20 سال آينده برنامه اي تنظيم کردهايم که سهم خود را از بازار گردشگري کسب کنيم و معتقديم با توجه به جغرافياي ايران و جاذبههاي تاريخي، مذهبي، طبيعي بتوانيم 2 درصد سهم کشورمان از بازار جهاني کسب کنيم.
وي با اشاره به اينکه طي دو سال اخير به ويژه در دولت نهم فعاليتهاي بسياري در زمينه زيرساختهاي گردشگري و خيزش جهت گسترش گردشگري آغاز شده، اظهار داشت: در اين راستا براي به حداقل رساندن عوارض توسعه گردشگري براي محيط زيست، آداب و رسوم، احترام به قوانين و .... به طراحي درستي براي مديريت حجم گسترده جهانگردي نيازمنديم.
معاون وزير جهانگردي و محيط زيست آفريقاي جنوبي نيز در اين ديدار بر اجرايي کردن مفاد تفاهمنامهاي که پيش از اين بين دو کشور به امضا رسيده تاکيد کرد.
وي برنامهريزي در خصوص حفاظت از محيط زيست، ترويج گردشگري داخلي، توجه دادن اذهان عمومي کشور آفريقاي جنوبي به فرهنگ و تاريخ غني خود، احيا خودباوري فرهنگي تاريخي در قشر جوانان، توسعه گردشگري ارزان قيمت با همکاري راه آهن و اتوبوسراني، کارتهاي اعتباري سفر و تشويق و برنامهريزي سفر براي کودکان و نوجوانان را از جمله برنامههاي توسعه گردشگري در اين کشور اعلام کرد./115
انتهای پیام/