وي با بيان اينکه هماکنون 1018 نقطه شهري در کشور شناسايي و معرفي شده است، افزود: تا سال 1375 تنها 614 نقطه شهري معرفي شده بود. در فاصله 10 ساله 404 نقطه شهري اضافه شده است. اين موضوع نشان ميدهد که ذهنيت ما نسبت به شهر آلوده شده است. زيرا در هيچ جاي دنيا سابقهاي وجود ندارد که طي 10 سال، 404 نقطه شهري شناسايي و معرفي شود.
به گفته رهنمايي، زماني در شهرهاي ايران تنها شش ميليون جمعيت زندگي ميکردند. اما هماکنون 70 درصد جمعيت ايران شهرنشين شدهاند. بنابراين با جامعهاي مواجه هستيم که ظرفش شهر است اما افرادي که در شهر زندگي ميکنند با فرهنگ شهرنشيني آشنا نيستند. بنابراين لازم است که ابتدا جايگاه خودمان را در شهر مشخص کرده و سپس يک برنامه و راهکار براي شهرهاي تاريخي تدوين کنيم.
عضور شوراي علمي_ راهبردي با بيان اينکه هماکنون نگاه به ميراث شهرها از منظر مادي است، خاطرنشان کرد: ميراث مادي و معنوي هر دو در شهرهاي ايران وجود داشته و دارد. اما متأسفانه در حال حاضر نگاه سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و بسياري ديگر از دستگاهها تنها نگاه ميراث مادي است و ميراث معنوي در شهرها به فراموشي سپرده شده است.
وي ادامه داد: شهرهاي ايران در عصر حاضر به مکاني براي توليد ناهنجاريها تبديل شده است.
رهنمايي تصريح کرد: کارشناسان و متخصصان عرصه شهرسازي و معماري بايد به سراغ ميراث معنوي شهرها بروند. ميراثي که گمشده اصلي در حوزه شهرهاي تاريخي به حساب ميآيد.
115/
انتهای پیام/