وي ادامه داد :در اين فضاي شهري عمارت کلاه فرنگي، عالي قاپو، مسجد و مدرسه پيغمبريه از بناهاي باقي مانده از دوران صفوي است که در اين بافت قرار دارند.
ديزاني با اشاره به اهميت فضا و بافت تاريخي شهر قزوين و مراحل اجراي طرح گفت: فضاي دولتخانه صفوي با مساحتي قريب به يازده هکتار براي برداشت الگوهاي باغ ايراني و خصوصاً دوره صفوي و ارتباط آن با بناهاي با ارزشي که در اين مجموعه وجود دارد جز يکي از پروژههاي ملي به شمار ميرود که برنامه اجرايي آن بسيار حساس است.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان قزوين تملک و آزادسازي بناهاي فاقد ارزش از نظر تاريخي باکاربري ناهمگون اين پروژه را يکي از دشوارترين مراحل طرح خواند و اظهار داشت: دولتخانه صفوي (باغ فرهنگي) در محدوده با ارزش تاريخي واقع شده که يک سري از بناهاي الحاقي و جديد به آن اضافه شده که براي تملک و آزادسازي آن هم نياز به تامين اعتبار و هم همراهي همشهريان و مالکان قزوين است تا اين پروژه که يکي از پروژههاي پژوهشي بزرگ و با ارزش تاريخي به حساب ميآيد بتواند به خوبي به مرحله اجرا رسيده و به يکي از قطبهاي مهم گردشگري و تاريخي قزوين تبديل شود.
وي همچنين مجموعه سعدالسلطنه را به عنوان بزرگترين سراي تاريخي سر پوشيده جهان دانست که با مساحتي قريب به سه هکتار به روي قسمتي از مجموعه دولتخانه صفوي در دوره قاجار ساخته شده و نحوه اتصال و ارتباط آن از نظر دسترسي – عملکرد با مجموعه باغ فرهنگي در اين پروژه از اهداف اصلي طرح مديريت شهري است.
به گفته وي براي يکپارچهسازي اين پروژه با ارزش تا رسيدن به هدف اصلي که جهاني شدن قزوين است نيازمند تلاش و برنامهريزي ويژهاي هستيم تا بتوانيم اين طرح را به مرحله اجرا رسانده به نحوي که فضاي دولتخانه صفوي را به محوطه قابل دسترس با کاربري زندگي روزانه مردم تبديل کنيم .
ديزاني به تشريح اجراي اولين مرحله طرح که ساماندهي مسير شرقي- غربي دولتخانه صفوي است اشاره کرد و گفت: مرحله اول اين طرح ساماندهي مسير جنوب بقعه پيغمبريه به سمت ضلع شمالي ساختمان هلال احمر سابق است که براي نوروز اجرا شد و اميدواريم با همکاري دستگاههاي ذي ربط و همدلي مردم خوب قزوين بتوانيم اين پروژه ملي را به اتمام برسانيم.
116
انتهای پیام/