وي با بيان اينکه اين اقدام يکي از کارهاي مثبت يونسکو در راستاي حفاظت و مديريت ميراثفرهنگي در خطر است، افزود: در همين راستا، کارشناسان دفتر منطقهاي يونسکو در ديداري که در بهمن 86 با مهندس فرجامي معاون شهرسازي و معماري ايران داشته و در اين جلسه طرحهاي جامع شهرسازي و يونسکو را مورد بررسي قرار گرفت.
تاناکوچي با اشاره به همکاري با سازمان ميراثفرهنگي و تفاهمنامه منعقدشده ميان وزارت مسکن و شهرسازي و سازمان ميراثفرهنگي خاطرنشان کرد: طرح جامع ميان يونسکو، سازمان ميراثفرهنگي و وزارت مسکن و شهرسازي در چهار زمينه مستندنگاري شامل تدوين ارزشهاي موجود بافت، تدوين روشهاي مناسب و موجود، اطلاعرساني، ظرفيتسازي و آموزش و ارائه کمکها به صورت يارانهاي يا مقررات حمايتي يا خدماتي است.
به گفته مسوول برنامهريزي فرهنگي دفتر منطقهاي يونسکو در ايران، اين کار هماکنون به صورت يک چشمانداز است و درصدد هستيم تا با مشورت و توسعه همکاريها ميان اين سه دستگاه بتوانيم گامي مثبت در جهت احياي معماري دوره اسلامي در ايران برداريم.
بهسازي بافتهاي سنتي، تدوين مطالعات انجامشده و انتشار آنها از سوي وزارت مسکن و شهرسازي از ديگر موضوعاتي بود که تاناکوچي به آن اشاره کرد و گفت: به زودي قرار است وزارت مسکن و شهرسازي نتايج مطالعات بهسازي بافتهاي سنتي را تدوين و منتشر کند.
وي اظهار داشت: همچنين در ديدار با معاون مسکن و شهرسازي پيشنهاد تأسيس مرکز مطالعاتي با هدف مطالعه ارزشهاي معماري سنتي ايراني داده شده است تا بتوان کارهاي پژوهشي در حوزه معماري ايراني، محيط زيست و اثرات زيست محيطي روي معماري را انجام داد./115
انتهای پیام/