ابراهيم کاظم نژند افزود:فصل دوم گمانهزنيها اين محدوده در سال 85 و فصل سوم آن در اسفندماه سال 86 انجام شد ،تاکنون در اين سه مرحله کاوش سفالهايي از دورههاي مختلف کشف شد ه است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر در حال مستندسازي اين سفالها هستيم ،تصريحکرد:براي سال جديد در حال مجوز گرفتن براي انجام فصل چهارم کاوش در اين محدوده هستيم .
کاظم نژند اضافهکرد:در فصل اول و دوم کاوشهاي باستانشناسي در اين محوطه 37هزارو 600قطعه سفال و در فصل سوم نزديک به 80 هزار سفال کشف شد .
وي تصريح کرد:اين مطالعات باستان شناسي و پژوهشهاي ميداني در محدوده داخل برج و بارو و با انتخاب 14 گمانه در محدوده بافت تاريخي يزد در محلات دارالشفاء ، مسجد جامع، محله لب خندق و محله نقيب الشرف انجام شد.
مسئول بخش باستانشناسي پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي يزد اضافهکرد:همچنين يافتههاي باستان شناسي به دست آمده در اين محلات حدود 30 هزار قطعه اشياي فرهنگي در دو کارگاه توليد سفال مربوط به دوره هاي ايلخاني ( آل مظفر) و دوره تيموري به دست آمد که عمده يافته هاي فرهنگي باستان شناسي بدست آمده مربوط به قرن هفتم و هشتم ه. ق و بقيه آثار مربوط به قرن پنجم و شش ه. ق بوده است.
خاطرنشانميشود؛ سفال هاي به دست آمده بيشتر از نوع سفال هاي قلم سياه( سفال هاي بومي يزد) و سفال هاي سفيد و آبي که نمونههاي مشابه وارداتي و الگوبرداري شده از مناطق ديگر است.
سفال هاي سفيد آبي داراي فرم، طرح و نقوش متنوعي هستند که در بيشتر آنها درخت نخل حک شده است.
يادآور ميشود؛ هم اکنون باستان شناسان در حال مستند سازي، مطالعه و تحليل يافته هاي به دست آمده هستند./104
انتهای پیام/