حمام تاريخي محله درويش دماوند تغيير کاربري مي‌دهد

رضا موسوي کارشناس ناظر سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: حمام تاريخي محله درويش در بخش مرکزي دماوند قرار دارد و فاز اول مرمت اين حمام در اواخر سال گذشته به اتمام رسيد.

وي افزود: در اين فاز کارهاي حفاظتي شامل اندودکاري، سبک‌کردن سقف‌ها با اختصاص 35 ميليون تومان اعتبار انجام شد.

موسوي با بيان اينکه حمام محله درويش 200 متر وسعت دارد، خاطرنشان کرد: حمام محله درويش متعلق به دوره قاجاريه است و قرار است بعد از انجام کارهاي مرمتي اين حمام کاربري فرهنگي در شهرستان دماوند پيدا کند.

بنا بر اين گزارش، در مرکز محله درويش شهر دماوند و در فاصله 10 متري ضلع شرقي بناي امامزاده هفت‌تن و هشت‌تن حمام تاريخي وجود دارد که با وجود گذشت عمر چند صد ساله آن همچنان پابرجاست.

بخش زنانه حمام وسيع تر، آبادتر، اصيل‌تر و دست‌نخورده‌تر است از بخش مردانه به نظر مي‌آيد.

مسير ورود به رختکن اين بخش از حمام توسط دالاني ميسر است که به شکل( L) است بناي رختکن حمام شمالي (زنانه ) با طرح چليپايي احداث شده و شامل گنبد بزرگي در وسط و چهار نيم گنبد در جوانب آن است.

بخش جنوبي حمام تاريخي محله درويش دماوند مختص آقايان بوده و ورودي آن از طريق دري دولتي فلزي ممکن بوده که در ضلع جنوبي بنا احداث شده و با 9 پله به فضاي رختکن منتهي مي‌شود و رختکن داراي سقف مسطح است. در اطراف اين فضا سکوهايي براي شستن ساخته شده و راهرو باريکي که در ضلع شمالي آن تعبيه شده ورود به گرمخانه را ممکن مي‌سازد.

/115


انتهای پیام/

کد خبر 1387012513