آثار و تفکر معنوي، شناسنامه فرهنگي ايرانيان را شکل مي دهد

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، احمد محيط طباطبايي رئيس ايکوم ايران در همايش ايران سرزمين مقدس که در موزه ملي ايران برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: معنويت و معناگرابودن دين در ايران در کنار ساير شاخصه‌هاي هويت شکل گرفته است. اين موضوع موجب خلق آثار و پديده‌هاي بي‌نظير در سرزمين پهناور ايران شده است.

وي افزود: ايران از جمله معدود کشورهايي است که تا امروز توانسته 600 کليساي تاريخي را ثبت کند و اين موضوع نشان مي‌دهد که اديان الهي در طول تاريخ در ايران با صلح و دوستي در کنار هم زندگي مي‌کرده‌اند.

طباطبايي با بيان اينکه سرزمين ايران بنا به موقعيت طبيعي، داراي هويت خاص تاريخي و فرهنگي است، خاطرنشان کرد: تساهل، بلندپروازي، شوخ‌طبعي از جمله عناصري است که هويت فرهنگي ايرانيان را شکل ‌مي‌دهد و ايران توانسته با همين عناصر يکپارچگي و هويت خود را در طول تاريخ حفظ کند.

به گفته رئيس ايکوم ايران، تفکر معنوي روي خلق آثار مادي و فرهنگي تأثير فراوان داشته است و امروز با ديدن هر اثر تاريخي و معماري مي‌توان تفکر معنوي ايرانيان را احساس کرد.

وي با اشاره به شعار امسال ايران با عنوان ايران سرزمين مقدس اظهار داشت: اين شعار فرصت مناسبي است تا بار ديگر آثار تاريخي و معنوي ايران از زاويه ديگري بررسي، شناخته و معرفي شود تا بتوان تعريف جديدي از رمز بقاي هويت تاريخي و ايراني پيدا کرد.

در ادامه اين مراسم محمد حسن يزداني رئيس انجمن خانه فرآوران با اشاره به برگزاري همايش پيامبران مدفون در ايران در سال گذشته گفت: تقدسات مي‌توانند در حفظ آثار، ابنيه و آداب و رسوم يک کشور نقش ويژه‌اي داشته باشند.

وي افزود: ايران با توجه به وجود آثار تاريخي و مذهبي بسيار زياد، مي‌تواند باعث جذب گردشگر به ويژه گردشگر مذهبي شود.

به گفته يزداني، انجمن‌هاي دوستدار ميراث‌فرهنگي و تشکل‌هاي غيردولتي مي‌توانند نقش بسزايي در معرفي، حفاظت و شناسايي اين آثار داشته باشند. قطعاً حضور مردم در کنار دستگاه‌هاي دولتي در اين زمينه مي‌تواند بسيار نتيجه‌بخش و تأثيرگذار باشد.

پس از آن، محمد ميرشکرايي ـ رئيس پيشين پژوهشکده‌ي مردم‌شناسي ـ سخنراني کرد.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1387020412